Prvi sastanak Komisije za dodjelu nagrada pripadnicima i organizacijama dijaspore: Za predsjednika izabran Zuvdija Hodžić

Foto: Uprava za dijasporu

Na prvom sastanku Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada istaknutim pripadnicima dijaspore-iseljenika i organizacijama dijaspore-iseljenika dogovoren je način rada Komisije, konstatovan broj kandidata za nagrade po kategorijama, upoznavanje sa veoma obimnom dokumentacijom i Pravilnikom o načinu vrendovanja programa odnosno projekata organizacija dijaspore-iseljenika.

Za predsjednika Komisije izabran je akademik Zuvdija Hodžić

Sastanku su prisustvovali članovi Komisije: akademik Zuvdija Hodžić, ministar prosvjete dr Damir Šehović, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, pomoćnik direktora Uprave za dijasporu mr Ivan Jovović, univerzitetski profesor Marko Camaj i izvršna direktorica Fonda za aktivno građanstvo Anica Boljević.

Sjednici nije prisustvovao predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike u Skupštini Crne Gore Andrija Nikolić, koji je bio opravdano odsutan.

U okviru Javnog poziva za dostavljanje inicijative za dodjelu nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenika i organizacijama dijaspore-iseljenika pristigao je značajan broj kvalitetnih kandidata što će značajno otežati proces odlučivanja Komisije. Na adresu Uprave pristigla je 51 inicijativa za dodjelu nagrada.

Uprava za dijasporu podsjeća da se nagrade dodjeljuju u sedam kategorija i to: Nagrada za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori, Nagrada za doprinos u oblasti nauke, Nagrada za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore, Nagrada za dopinos u oblasti sporta, Nagrada za dobročinstvo i Nagrada za unaprijeđenje partnerstva sa Crnom Gorom.

Sljedeći sastanak Komisije će biti održani u srijedu, 5. juna.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!