“Milošević osmislio plan za šverc cigareta”

“Milošević je kao organizator, radi realizacije kriminalnog plana da u postupku uništenja akcizne robe – cigareta službena lice ne vrše službene radnje koje bi morale izvršiti kako bi se cigarete otuđile, a nakon otuđenje iste prikazale kao uništene sve u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi za sebe i kriminalnu organizaciju”, navodi se u naredbi SDT-a koju je potpisao tužilac Jovan Vukotić

Uhapšeni bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević stvorio je kriminalnu organizaciju u maju 2022. godine. Bio je organizator, davao instrukcije i uputstva članovima koji su prihvatili kriminalni plan, navodi se u naredbi SDT-a o proširenju istrage protiv Miloševića.

Prema tom dokumentu, članovi ove organizacije su i Elvir Adrović, Milutin Pejović, Dalibor Brnović, Željko Ivanović, Mihailo Saveljić, Radivoje Vujačić, Nebojša Adamović, Zoran Pavićević, Igor Pavićević i više NN lica.

“Milošević je kao organizator, radi realizacije kriminalnog plana da u postupku uništenja akcizne robe – cigareta službena lice ne vrše službene radnje koje bi morale izvršiti kako bi se cigarete otuđile, a nakon otuđenje iste prikazale kao uništene sve u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi za sebe i kriminalnu organizaciju”, navodi se u naredbi SDT-a koju je potpisao tužilac Jovan Vukotić.

Portal “Libertas” objavio je naredbu Specijalnog državnog tužilaštva o proširenju istrage protiv Rada Miloševića. Njemu je danas, odlukom sudije za istragu podgoričkog Višeg suda Gorana Šćepanovića, određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

Tužilac je opisao uloge i zaduženja članova kriminalne grupe, između ostalog da kamion utovaren cigaretama sa carinskog skladišta izađe bez pratnje policije, da se zamijene registarske tablice na kamionu koji prevozi cigarete i da se te cigarete umjesto na lokaciju gdje bi bile uništene dopreme do Brnovićeve kuće, piše rtcg.me.

“Osnovana sumnja se utvrđuje iz dokumentacije nadležnih državnih organa, pravnog lica Zeta trans, saslušanih osumnjičenih, okrivljenih i svjedoka koji su učestvovali u predmetnim događaja, iz kojih dokaza proizilazi da je okrivljeni svojim radnjama ostvario bitna obilježja bića krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret”, navodi se, između ostalog, u naredbi koju je potpisao tužilac Vukotić.

Foto: Rade Milošević (GOV.ME)

Idi na VRH
error: Content is protected !!