Preminuo Massimo Savić

O iznenadnoj smrti svoga oca i muža na Facebooku su izvijestile njegova ćerka i supruga. “Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna”, stoji u objavi na Facebooku

Umro je poznati pjevač Massimo Savić.

O iznenadnoj smrti svoga oca i muža na Facebooku su izvijestile njegova ćerka i supruga.

“Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe.

Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti.

Zauvijek ćemo biti tvoje cure.

Eni i Mirna”, stoji u objavi na Facebooku.

Tužnu vijest potvrdili su i iz diskografske kuće Aquarius Records. Savić je preminuo u Vinogradskoj bolnici gdje se liječio od karcinoma pluća.

Massimo Savić rođen je u Puli 6. jula 1962. godine. Srednju školu pohađa i završava u Zagrebu gdje započinje njegova muzička karijera.

Publici se prvi put predstavio 1983. kao vođa synth-pop grupe Dorian Gray kad izdaje prvi album “Sjaj u tami”. Dvije godine kasnije izlazi njihov drugi album “Za tvoje oči”.

Nakon razlaza grupe, Massimo devedesetih započinje uspješnu samostalnu karijeru i objavljuje četiri albuma u saradnji sa Zrinkom Tutićem.

Nakon pet godina pauze objavljuje novi album jednostavnog naslova “Massimo”, a potom su uslijedili hvaljeni albumi “Vještina” i “Vještina 2”, koji su Massima vratili u sam vrh hrvatske mainstream pop-rock muzike i potvrdili ga kao jednog od najboljih pjevača na ovim prostorima.

Sredinom 2011. godine, Massimo objavljuje ogroman hit “Iz jednog pogleda”, čiji je tekst i muziku napisao Predrag Martinjak. Ovo je bila prva saradnja između Massima i Peggyja koja se kasnije nastavila sve do samoga kraja.

U karijeri je osvojio čak devet diskografskih nagrada Porin, a izdao je 17 solo albuma, piše “Jutarnji list”.

Massimo se više puta okušao i kao član žirija u pjevačkim showovima. Prvi puta 2015. kada je bio član žirija u RTL-ovom X Factoru. Dvije godine kasnije na RTL-u, ali ovaj put u Zvijezdama. 2019. godine Massimo je postao jednim od mentora na hrvatskoj verziji svjetski poznatog projekta The Voice.

Massimo je osam puta nominovan za medijsku nagradu Zlatni studio, a dva puta je i nagradu osvojio – za pjesmu godine i za najboljeg pjevača.

Foto: Instagram

Idi na VRH
error: Content is protected !!