Suđenje Ernesu Škrijelju za ubistvo brata: Kunem se Bogom da nisam imao namjeru da to uradim

Škrijelj je, prema navodima optužnice, 15. aprila prošle godine, oko 22 časa, na vratima porodične kuće sa dva hica iz pištolja ”tetejac”, kalibra 7,62 milimetra, ubio rođenog brata Mersada (37)

Zgrada Višeg suda u Bijelom Polju (Foto: Fokuspress.com)

“Kunem se Bogom da nisam imao nikakvu namjeru ili umišljaj da ubijem svog jedinog brata”, kazao je Rožajac Ernes Škrijelj (47).

On je to izjavio danas u Višem sudu, pred kojim u ponovnom postupku odgovara zbog smrti brata Mersada.

Škrijelj je, prema navodima optužnice, 15. aprila prošle godine, oko 22 časa, na vratima porodične kuće sa dva hica iz pištolja ”tetejac”, kalibra 7,62 milimetra, ubio rođenog brata Mersada (37).

Apelacioni sud ukinuo je presudu Višeg suda u Bijelom Polju, kojom je Škrijelj osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva brata Mersada.

Optuženi je, pišu “Vijesti”, ispričao da je pištolj uzeo i repetirao “mahinalno”, jer je namjeravao da se raspravi sa Halilom, sa kojim se ranije posvađao, u čemu ga je spriječio brat, pokušavajući da mu otme pištolj na stepeništu kuće.

“Sjećam se da je jednom opalio pištolj, a ispaljivanje drugog hica sam saznao iz rješenja o produženju pritvora”, kazao je on.

On je istakao da je nezadovoljan načinom vođenja postupka od sudije Vukomira Boškovića, tvrdeći da nisu ispitane sve okolnosti ovog, po njemu “porodične tragedije”.

Na pitanje sudije da li mu je u prethodnom postupku omogućeno da predlaže sve dokaze i da kaže sve što ima, optuženi je kazao da jeste, ali da je imao utisak da je vijeće unaprijed donijelo odluku.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!