Kompanija “Avaz” predstavila megaprojekat ”Ski Tower”: BiH će biti na prestižnoj listi

To je zgrada koja će biti visoka 250 metara, u kojoj će biti smješteni najprestižniji svjetski brendovi i koja će Bosnu i Hercegovinu svrstati među deset država s najvišim tornjem u Evropi. A na toj listi nema, na primjer, jedne Njemačke ili Francuske. Bosna i Hercegovina će biti i na toj prestižnoj listi, dio je prezentacije Numanovića investitorima i gostima SBF-a

Foto: “Avaz”

U hotelu “Hills”, drugog dana Sarajevo Business Foruma brojne bh kompanije predstavile su svoje projekte međunarodnim investitorima, a među njima i kompanija “Avaz”, koja planira da gradi 250 metara visok ”Ski Tower”.

Brojni gosti, visoke zvanice iz poslovnog svijeta, među kojima i investitori iz Dubaija, član kraljevske porodice iz Dubaija Ahmed bin Saeed Maktoum i mnogi drugi s pažnjom su se zanimali za pojedinosti projekta, a sa svim ih je posebnom prezentacijom upoznao direktor marketinga grupacije “Avaz” Sead Numanović.

On je u svome govoru podsjetio na razvojni put i prethodne velike projekte ove grupacije.

“Poznati smo po tome što smo proizveli najprodavaniji bh proizvod – dnevni list ‘Dnevni avaz’. ‘Dnevni avaz’ izlazi već 24 godine i od početka je najprodavaniji dnevni list u Bosni i Hercegovini. Štamparija koju posjedujemo već je u ove 24 godine potrošila toliko papira da se planeta Zemlja može omotati šest puta! No, ‘Avaz’, kao grupacija, poznat je i po zgradama koje smo do sada napravili. Počeli smo od skromne zgrade u novom dijelu Sarajeva, nedaleko odavde. No, kako se dalje razvijao naš biznis u novinarstvu, prostor koji smo imali postao je pretijesan, pa smo se 2005. godine premjestili u puno veći objekt, današnji hotel ‘’Radon Plaza’. Danas je ‘Radon Plaza’ impresivna građevina na ulasku u Sarajevo, koju ste uočili kada ste slijetali na Sarajevski aerodrom.

Foto: “Avaz”

Zgrada od 17 spratova, s rotirajućim restoranom na vrhu, jedinim na Balkanu, hotel je u kojem je boravio i bivši potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden (Josef Biden) u maju 2009. godine. U međuvremenu smo obogatili taj prostor kupivši još dva susjedna objekta i postali vlasnici parcele površine od 80.000 m2. Lokacija i prostor koji posjedujemo pružaju nam neslućene mogućnosti daljeg razvoja. I spremamo se tu da gradimo još nekoliko zgrada”, rekao je on.

Dodao je da “naše dvije kompanije žele dalje da izgrađuju Bosnu i Hercegovinu, ali otvoreni smo i za partnerski odnos i nove investitore koji žele uložiti ovdje. Numanović je kazao i da na četiri hektara planiraju impresivan kompleks koji će obilježiti taj dio Sarajeva.

“Početkom 2006. godine pokrenuli smo aktivnosti na izgradnji impresivnog objekta u centru Sarajeva. Na lokaciji nedaleko od tada poznatog hotela ‘Holiday Inn’, te blizu Željezničke stanice, postavili smo temelje za najvišu zgradu na Balkanu – ‘Avaz Twist Tower’. U partnerstvu s još jednom kompanijom, u gradu Tuzli, na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine, izgradili smo još jedan toranj površine 32.000 m2. Spoj stambenih jedinica, uredskog prostora i šoping-centra uljepšao je i obogatio Tuzlu i taj dio BiH. Reference i poslovni rezultati naše grupacije dovoljni su da sami napravimo nešto što niko i nikada nije uradio u ovom regionu – ‘Ski Tower’. Mi volimo činjenicu da je Sarajevo davne 1984. godine bilo domaćin Zimskih olimpijskih igara. Olimpijski duh se vratio u glavni grad Bosne i Hercegovine ove godine organizovanjem EYOF-a, olimpijade mladih. ‘Ski Towerom’ ostavljamo trajnu uspomenu i podižemo spomenik olimpijskom duhu ovog grada i ove države. ‘Ski Tower’ je projektovan u olimpijskom duhu – takmičenja u dobru i pobjede uz fer-plej.

Foto: “Avaz”

To je zgrada koja će biti visoka 250 metara, u kojoj će biti smješteni najprestižniji svjetski brendovi i koja će Bosnu i Hercegovinu svrstati među deset država s najvišim tornjem u Evropi. A na toj listi nema, na primjer, jedne Njemačke ili Francuske. Bosna i Hercegovina će biti i na toj prestižnoj listi”, dio je prezentacije Numanovića investitorima i gostima SBF-a, prenosi “Avaz”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!