Plav: Otvaranje turističke sezone počinje 1. maja sa Bogićevice

Pozivaju se svi koji su zainteresovani da nam se pridruže i da zajedno otvorimo novu turističku sezonu u Plavu. Poziv upućujemo i onima koji nisu fizički pripremljeni za planinarenje, ali nam se mogu pridružiti na ručku, i da vrijeme provedu u rekreativnoj šetnji kroz dolinu Bogićevice i obilasku katuna. Poziv upućujemo i zainteresovanim ljubiteljima prirode sa Kosova i Albanije, kako bi i oni sa svojih strana došli na vrh Tromeđa, da tako zajednički doprinesemo promociji Prokletija kao jedinstvenoj turističkoj destinaciji u Evropi, piše u saopštenju Opštine Plav

Foto: Plav.me

Ljetnja turistička sezona na Prokletijama i Plavu već tri godine počinje 1. maja skijanjem sa vrha Tromeđa, gdje se spajaju tri nacionalna parka i granice Crne Gore, Kosova i Albanije. Planinarskim pohodom na Tromeđu, skijaši i borderi simbolično predaju planine na korišćenje planinarima i katunjanima sve do početka nove skijaške sezone.

“Okupljanje planinara je predviđeno za osam časova na platou ispred Turističke organizacije. Odatle će se krenuti terenskim vozilima prema Babinom Polju i Bogićevici (za učesnike će biti obezbijeđeno gorivo). Na planinarenje se kreće oko devet časova sa katuna na Bogićevici. Pohod traje oko dva i po sata (obavezna je zimska planinarska oprema)”, saopšteno je na sajtu Opštine Plav.

Nakon odmora i fotografisanja na vrhu Tromeđa, u trajanju od oko 45 minuta, predviđen je povratak planinara.

Foto: Plav.me

Prije toga, planinari će sačekati da se skijaši i borderi puste sa vrha, što je posebna i svojevrsna atrakcija ovog pohoda. Za povratak planinara je potrebno oko dva sata.

Za sve učesnike pohoda biće obezbijeđen doručak (lanč paket u rancu), a na katunu je organizovan ručak, koji je predviđen za 15 časova.

“Pozivaju se svi koji su zainteresovani da nam se pridruže i da zajedno otvorimo novu turističku sezonu u Plavu. Poziv upućujemo i onima koji nisu fizički pripremljeni za planinarenje, ali nam se mogu pridružiti na ručku, i da vrijeme provedu u rekreativnoj šetnji kroz dolinu Bogićevice i obilasku katuna. Poziv upućujemo i zainteresovanim ljubiteljima prirode sa Kosova i Albanije, kako bi i oni sa svojih strana došli na vrh Tromeđa, da tako zajednički doprinesemo promociji Prokletija kao jedinstvenoj turističkoj destinaciji u Evropi”, piše u saopštenju Opštine Plav.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!