Ovako je izgledala filmska pljačka u Tirani: Lopovi izašli iz kombija, upali na pistu i za tren pokrali milione eura (VIDEO)

Pljačka se odigrala u utorak oko 15 sati dok su vreće sa novcem tek utovarivane u avion. Lopovi su nagrnuli na pistu, uzeli plijen i pobjegli. Međutim, ubrzo ih je sačekala policija. Albanski mediji prenose da su lopovi u okršaju sa policijom bacali granate i pucali iz “kalašnjikova”. U sukobu je ubijen Murataj, a njegov brat Cen već najavljuje krvnu osvetu

Foto: Printscreen

Velika pljačka odigrala se prije nekoliko dana na aerodromu u Tirani, a tom prilikom policija je ubila vođu bande Admira Murataja. Ova grupa pljačkaša je htela da iz aviona “Austrija erlajnsa” ukrade oko deset miliona eura.

U međuvremenu, albanska vojska je preuzela kontrolu nad aerodromom u Tirani, a koncesionar aerodroma i vlada Edija Rame međusobno prebacuju krivicu za propuste obezbjeđenja.

“Austrijan erlajns” više neće prevoziti pare iz Tirane.

Iako se spekulisalo da su u pljački učestvovala četiri razbojnika, snimak je pokazao da ih je pet.

Oni su upali na pistu i iz blindiranog vozila oteli vreće s novcem. Ni tri dana posle pljačke niko sa sigurnošću ne može da utvrdi koliko je novca odnijeto, a procjene se kreću od jedne do deset miliona eura.

Tri razbojnika su pokušala da otvore vrata, a jedan je bio iza kombija. Na snimku se može vidjeti da je Murataj, već poznat policiji zbog podebelog dosijea, namjerno obučen različito od saučesnika.

Pljačka se odigrala u utorak oko 15 sati dok su vreće sa novcem tek utovarivane u avion. Lopovi su nagrnuli na pistu, uzeli plijen i pobjegli. Međutim, ubrzo ih je sačekala policija.

Albanski mediji prenose da su lopovi u okršaju sa policijom bacali granate i pucali iz “kalašnjikova”. U sukobu je ubijen Murataj, a njegov brat Cen već najavljuje krvnu osvetu.

“Naći ćemo ko je Admira ostavio na ulici. Uz pomoć policije ili ne, saznaćemo ko su bili saučesnici i zadovoljiti pravdu. On nije bio vođa, vođa je još živ”, izjavio je Cen, prenosi “Kurir”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!