Arapski novinar izvještavao iz Izraela, u par sekundi sve je otišlo nizbrdo: “Gazu ćemo pretvoriti u prah! U prah!” (VIDEO)

Prema prevodu videa, koji je već skupio gotovo milion pregleda na Twitteru, muškarac reporteru tvrdi da bi trebao govoriti samo “dobre stvari”. Nakon inicijalnog prekida Darawsha priča kako “izraelska policija prati sve što govore, a jedan od njih došao je vikati na mene i prijetiti mi”

Novinar Al Araby TV, koja pokriva događaja u arapskom svijetu i šire, doživio je u nedjelju ozbiljnu neugodnost tokom izvještavanja iz Izraela.

Tokom javljanja uživo za televiziju iz izraelskog grada Ašdoda reporteru Ahmadu Darawshi u kadar je upao agresivni muškarac koji je počeo vikati na njega. Darawsheh je izvještavao o situaciju u Gazi kad je prišao naizgled uniformisani muškarac, za kojeg nije jasno je li policijski ili bezbjednosni službenik.

TV mreža Al Araby incident je objavila na Twitteru (sada X), a tvrde da je Darawshi prišao “naoružani izraelski policajac”. Tu informaciju nije moguće potvrditi, piše “Jutarnji list”.

Američki Newsweek, koji je takođe prenio vijest o incidentu, takođe nije mogao potvrditi je li muškarac koji je izazvao incident policajac ili službenik neke bezbjednosne agencije. Ističu i kako nije jasno je li muškarac bio naoružan.

Prema prevodu videa, koji je već skupio gotovo milion pregleda na Twitteru, muškarac reporteru tvrdi da bi trebao govoriti samo “dobre stvari”.

Nakon inicijalnog prekida Darawsha priča kako “izraelska policija prati sve što govore, a jedan od njih došao je vikati na mene i prijetiti mi”. U međuvremenu, agresivni muškarac opet se vraća i opet viče:

“Ovo je vrijedno prezira! Pretvorićemo Gazu u prah! Prah!”, poručuje.

Podsjetimo, 7. oktobra Hamas je izvršio brutalni napad na Izrael u kojem je poginulo oko 1.400 ljudi, uglavnom civila. Izrael je u uzvratio vazdušnim udarima na Gazu, koji i dalje traju, te bi mogao kulminirati kopnenom ofanzivom – u njima je dosad poginulo više od 2.750 Palestinaca. Takođe je ranije objavljeno da su izraelske snage na teritoriji Izraela ubile više od 1.500 militanata koji su napali njihovu zemlju.

Sukobi se odvijaju i na sjeveru Izraela, sa sporadičnom paljbom od strane militantne grupe Hezbollah i potom dogovorima IDF-a. Jedna od granata koju su ispalile izraelske snage sletjela je među grupu stranih novinara, od kojih je jedan poginuo. Riječ je o novinaru Issamu Abdallahu koji je radio za Reuters.

Idi na VRH
error: Content is protected !!