Marković: Nema dilema da će prva dionica autoputa biti završena do sredine naredne godine

Iskazavši zadovoljstvo obavljenim radovima, predsjednik Marković je ocijenio da je riječ o projektu koji ne predstavlja samo građevinski podvig, već potvrđuje i prijateljstvo i učvršćuje veze Crne Gore i Narodne Republike Kine

Foto: GOV.ME

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je danas delegaciju CRBC-a na čelu sa predsjednikom kompanije Du Feijem.

Konstatovano je da radovi na prioritetnoj dionici Smokovac – Uvač Mateševo autoputa Bar – Boljare dobro napreduju i da nema nikakvih dilema da će prva dionica najvećeg infrastrukturnog projekta u novijoj istoriji Crne Gore biti završena do sredine naredne godine.

“Iskazavši zadovoljstvo obavljenim radovima, predsjednik Marković je ocijenio da je riječ o projektu koji ne predstavlja samo građevinski podvig, već potvrđuje i prijateljstvo i učvršćuje veze Crne Gore i Narodne Republike Kine”, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Foto: GOV.ME

Predsjednik CRBC-a se zahvalio na kontinuiranoj podršci naporima kompanije i iskazao spremnost za nastavak saradnje sa Crnom Gorom izgradnjom ostalih dionica autoputa i to neposredno po završetku prioritetne dionice.

Premijer Marković je u vezi sa tim informisao sagovornika da očekuje da Predlog zakona o javno-privatnom partnerstvu uskoro prođe proceduru u Vladi i bude proslijeđen Skupštini. Nakon usvajanja, rekao je predsjednik Vlade, biće stvorene normativne pretpostavke za transparentno pokretanje odgovarajućih javnih procedura za gradnju narednih dionica.

Sastanku su prisustvovali ambasador NR Kine u Crnoj Gori Liu Jin, generalni menadžer CRBC-a za Centralnu i Istočnu Evropu Žang Ćiaojuan i generalni menadžer CRBC-a za Crnu Goru Hei Šićijang sa saradnicima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!