Požar u HE Dubrovnik, jedna osoba poginula, ima povrijeđenih

“Na mjestu požara u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu pronađeno je beživotno tijelo muške osobe, čiji identitet u još nije poznat. Za ostalom dvojicom radnika potraga se nastavlja”, saopštila je PU dubrovačko-neretvanske županije

Foto: Printscreen/HRT

Najmanje tri osobe povrijeđene su u eksploziji i požaru u hidroelektrani Plat, a za trojicom radnika se traga.

“Na mjestu požara u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu pronađeno je beživotno tijelo muške osobe, čiji identitet u još nije poznat. Za ostalom dvojicom radnika potraga se nastavlja”, saopštila je PU dubrovačko-neretvanske županije.

Radnike vatrogasci i policija još pokušavaju da izvuku iz tunela u kojem su ostali zarobljeni nakon izbijanja požara.

“Kod nas su hospitalizovana tri radnika hidroelektrane koja su u dobrom opštem stanju, urednih vitalnih parametara i po procjeni biće zadržani na posmatranju, kazao je za “Večernji list” dr Stjepan Đuričić, pomoćnik direktora Opšte bolnice Dubrovnik.

Portparolka PU Dubrovačko-neretvanske, Daliborka Bečić, rekla je tom listu da je policija dojavu o požaru u HE Plat dobila oko 9:30 sati ujutro, nakon čega su izašli na teren s ostalim službama, vatrogascima i hitnom medicinskom pomoći.

“Policijski službenici još su na terenu. O uzrocima i posljedicama požara moći ćemo da govorimo tek nakon gašenja i nakon obavljanja uviđaja”, rekla je Bečić, koja još nije imala informaciju o tačnom broju povrijeđenih.

Navodno je u trenutku izbijanja požara, kojem je prethodila eksplozija, u tunelu dugom 500 metara u kojem se širio požar bilo devet radnika. Trojica su odmah prevezena u dubrovačku bolnicu jer su se nagutala dima, a trojica su navodno bila bez povreda. Požar je izbio u tunelu, 200-300 m ispod površine. U potrazi za radnicima ušli su i policajci, opremljeni i obučeni za ovakve intervencije. U potrazi ih je ometao gusti dim. Zapažen je i brod pomorske policije kako pretražuje područje oko hidroelektrane. U pripravnosti je i helikopter za hitni medicinski prevoz.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!