Teška saobraćajna nesreća u Srbiji: Muškarac poginuo, suprugu mu porodili carskim rezom, i njoj i bebi ugrožen život

J. M. je primljena oko 8:15 ujutru. Reč je o trudnici u devetom mjesecu trudnoće u izuzetno teškom opštem stanju i vitalno je ugrožena. Radi se teškoj poli-traumi. Urađene su neophodne dijagnotističke procedure. Hitno je formiran tim hirurga i ginekologa koji je donio odluku da se uradi operativni zahvat, usmjeren na spasavanje života i majke i djeteta, s obzirom na to da su konstatovani patnje ploda i znaci unutrašnjeg krvarenja”, rekao je za “Novosti” načelnik antestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja, dr Savko Marković

Foto: Printscreen/RTS.RS 

Muškarac S. I. (26) je poginuo, a njegova supruga J. M. (25) iz Đunisa, koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, teško je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na putu Kruševac – Đunis, na Čokotinom brdu, piše “Blic”.

U nesreći koja se dogodila oko sedam sati, kada su se sudarili autobus kruševačkog “Jugoprevoza” i automobil “fijat punto”, vozač S. I, koji je vozio automobil, poginuo je na licu mjesta, a njegova žena J. M, trudnica u poodmakloj trudnoći, koja se nalazila s njim u kolima, transportovana je u kruševačku bolnicu, gdje je porođena carskim rezom i trenutno je u veoma teškom stanju.

LJEKARI SE BORE ZA ŽIVOT BEBE

Kako saznaje “Blic”, beba je reanimirana i prevezena u kragujevački Klinički centar. U teškom je stanju i ljekari se bore za život novorođenčeta.

“Dijete je primljeno u Centar za neonatologiju i odmah su urađene sve protokolom predviđene mjere reanimacije. Beba je intubirana i nalazi se na mehaničkoj ventilaciji. U teškom je i nestabilnom stanju, i pod stalnim nadzorom ljekara specijalista neonatologije”, rekla je za “Blic” portparolka KC Vanja Đorđević.

Majka djeteta je ostala u kruševačkoj bolnici i kritično je.

“J. M. je primljena oko 8:15 ujutru. Reč je o trudnici u devetom mjesecu trudnoće u izuzetno teškom opštem stanju i vitalno je ugrožena. Radi se teškoj poli-traumi. Urađene su neophodne dijagnotističke procedure. Hitno je formiran tim hirurga i ginekologa koji je donio odluku da se uradi operativni zahvat, usmjeren na spasavanje života i majke i djeteta, s obzirom na to da su konstatovani patnje ploda i znaci unutrašnjeg krvarenja”, rekao je za “Novosti” načelnik antestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja, dr Savko Marković, prenosi “Blic”.

DRUGA DVA PUTNIKA LAKŠE POVRIJEĐENA

U “fijatu” koji se sudario sa autobusom nalazile su se četiri osobe. Druga dva putnika, među kojima je i N. T. (20), sestra trudnice, su lakše povrijeđeni. Jedan putnik ima povrede vrata i glave. Iz autobusa je samo jedna putnik lakše povrijeđen.

“Poziv smo primili u 6:50 sati i izašli smo na teren sa dvije ekipe”, rekli su za “Blic” iz Hitne pomoći u Kruševcu.

Do sudara je došlo kada je autobus proklizao na putu zbog snijega, prešao u suprotnu kolovoznu traku gdje se sudario sa puničkim vozilom i nastavio dalje na ledinu kraj puta.

PRIVEDEN VOZAČ AUTOBUSA

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, vozaču autobusa J. B. (37), iz okoline Kruševca, određeno je zadržave do 48 sati i u zakonskom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Uviđaj je izvršio osnovni javni tužilac sa pripadnicima saobraćajne policije iz Kruševca.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!