Najveća mjesna zajednica u Plavu u 21. vijeku bez vodovoda, kanalizacije, rasvjete i asfaltnog puta

Mjesna zajednica (MZ) Prnjavor je najveća u Plavu i ima više od 1.000 stanovnika, odnosno 120 domaćinstava. Predsjednik MZ Admir Kolašinac kaže da je glavni problem vodosnadbijevanje, jer se koriste cijevi stare oko četrdesetgodina koje su dotrajale

Plavsko prigradsko naselje Prnjavor u 21. vijeku nema vodovod, kanalizaciju, rasvjetu, ni asfaltni put.

 

Mjesna zajednica (MZ) Prnjavor je najveća u Plavu i ima više od 1.000 stanovnika, odnosno 120 domaćinstava.

 

„Glavni problem je vodosnadbijevanje jer se koriste cijevi stare oko četrdesetgodina koje su dotrajale“,rekao je za Portal Revije Fokus predsjednik  MZ  Admir Kolašinac.

 

Mještani kažu da je prije osam godina zbog velikih padavina došlo do obrušavanja zemljišta,  stvaranja klizišta i odnošenja postojećeg bazena, nakon čega su bili prinuđeni da se snalaze za vodu i prave vodovod od buradi.

 

„Voda nije kontrolisana. Iz potoka je i ne zna se je li ispravna. To su obična crijeva razvučena od kuća do bazena, a voda iz potoka ide preko metalne cijevi koja nije zamijenjena još od 1971. godine“, rekao je Kolašinac.

 

Veliki problem predstavlja i putna infrastruktura u Prnjavorskoj ulici. Plavska rijeka je 2012. godine odnijela cio put koji su sanirali mještani, uz malu pomoć Opštine. Međutim, i dalje je nesaflatiran.

 

Rasvjete nema, a naročito je potrebna zimi zbog djece koja se po mraku vraćaju iz škole.

 

„Zbog loših uslova za život u posljednjih pet godina nekoliko mještana je odselilo u Ameriku i Evropu“dodao  je Kolašinac.

 

Iako su mještani i on lokalnoj upravi slali nekoliko zahtjeva za pomoć, odgovor od nadležnih još nije stigao.

 

Selma Šarkinović

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!