Serijski ubica dolijao poslije 25 godina: Manijak iz Los Angelesa osuđen na smrtnu kaznu (VIDEO)

Franklin je između 1985. i 2007. godine dokazano ubio deset djevojaka, a policija vjeruje da ih je usmrtio najmanje dvostruko više. Manijak je žrtve birao uglavnom među zavisnicama i prostitukama – najmlađa njegova žrtva je imala samo 15 godina, a najstarija 36

Lonnie David Franklin (63), serijski ubica iz Los Angelesa poznat i pod nadimkom Mrgudni spavač, osuđen je u srijedu na smrtnu kaznu.

Franklin je između 1985. i 2007. godine dokazano ubio deset djevojaka, a policija vjeruje da ih je usmrtio najmanje dvostruko više.

Manijak je žrtve birao uglavnom među zavisnicama i prostitukama – najmlađa njegova žrtva je imala samo 15 godina, a najstarija 36.

Franklin je s ubistvima započeo tokom osamdesetih godina, u vrijeme kada je u američkim gradovima, pa i u Los Angelesu, došlo do prave epidemije u korištenju cracka.

U to doba policija nije uspjela da ga poveže sa zločinima, dijelom i zato što su najmanje još trojica serijskih ubica bila aktivna u južnim djelovima Los Angelesa.

Ipak, kada je njegov sin Christopher prije nekoliko godina “pao” zbog posjedovanja oružja i droge, policija je uvidjela sličnost između njegovog DNK i onoga pronađenim na nekoliko žrtava, pa je naposljetku ipak došla do krivca, piše portal dnevnik.hr.

Franklin je uhapšen 2010. godine, ali na početak suđenja se čekalo sve do februara ove godine. Izjasnio se nedužnim po svim tačkama optužnice, iako je u sudnici sjedjela Enietra Washington, jedina koja je preživjela njegov napad.

Mrgudni spavač je pokušao i nju da ubije 1988. godine. Bacio ju je iz automobila vjerujući da je mrtva. Detektivi su njenu fotografiju pronašli skrivenu iza zida u Franklinovoj garaži.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!