Zenica: Stradala trojica mladića, uzrok smrti vjerovatno trovanje plinom

Sedžad Đerahović (1987), Amir Arnautović (1987) i Husein Delić (1986), prema navodima njihovih poznanika, u ilegalnim jamama su kopali ugalj kako bi zaradili za preživljavanje

Trojica mladića jutros su stradala na deponiji Rača u Zenici.

Kako saznaje Slobodna Bosna, stradali su Sedžad Đerahović (1987), Amir Arnautović (1987) i Husein Delić (1986).

U međuvremenu, stiglo je saopštenje iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u kojem se navodi da će biti izdata naredba za obdukciju tijela nastradalih, nakon čega će biti više informacija o tom slučaju.

“Na deponiji Rača dogodila se nesreća u kojoj su stradale tri osobe. Dežurni kantonalni tužilac je izašao na lice mjesta i obavlja uviđaj zajedno sa ovlašćenim službenicima MUP-a ZDK. Preduzimaju se određene radnje u cilju utvrđivanja uzroka ove nesreće pa će u skladu sa tim biti i izdata naredba za obdukciju tijela stradalih osoba, nakon čega ćemo imati više informacija o ovom slučaju”, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Uviđaj je počeo oko nešto prije 12 sati, a više informacija biće poznato po završetku.

Iako će tek istragom biti utvrđen uzrok smrti, najvjerovatnije se radi o trovanju plinom.

Nesrećni mladići su, prema navodima njihovih poznanika, u ilegalnim jamama kopali ugalj kako bi zaradili za preživljavanje.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!