Skup Redžepagića u Plavu: Bratstvenici će plaćati članarine, a novac će biti korišten za pomoć ljudima u nevolji

“Svi su dužni da plaćaju članarinu u minimalnom iznosu od 50 dolara za Ameriku, 20 eura za Evropu i deset eura za države na prostorima bivše Jugoslavije. Sav novac od članarine može da se koristi samo u slučaju međusobne pomoći, bolesti, smrti i ostalih potreba. Bratstvenici koji ne budu plaćali članarinu ne mogu da koriste novac iz fonda”, rekao je novi predsjednik Odbora bratstva Redžepagić, Irfan Redžepagić

Skup bratstva Redžepagića, koji se tradicionalno već 27 godina organizuje u Plavu, održan je ispred čuvene Kule Redžepagića.

Prisustvovalo oko 200 članova bratstva Redžepagića, a novoizabrani predsjednik Odbora bratstva Irfan Redžepagić kazao je da su na sastanku donesene odluke da je obavezna članarina na godišnjem nivou za svako domaćinstvo, izrada novog pečata i priznanica za članarinu, da počasni predsjednik bude najstariji bratstvenik, da se formira NVO “Bratstvo Redžepagić” i odabere novi Odbor u kojem će biti zastupljeni bratstvenici iz svake porodice.

 “Svi su dužni da plaćaju članarinu u minimalnom iznosu od 50 dolara za Ameriku, 20 eura za Evropu i deset eura za države na prostorima bivše Jugoslavije. Sav novac od članarine može da se koristi samo u slučaju međusobne pomoći, bolesti, smrti i ostalih potreba. Bratstvenici koji ne budu plaćali članarinu ne mogu da koriste novac iz fonda”, rekao je novi predsjednik Odbora bratstva Redžepagić, Irfan Redžepagić.

Za sekretara Odbora izabran je Miralem Redžepagić, kao i članovi zaduženi za Plav, Gusinje, Ameriku, Sarajevo, Podgoricu i ostale države i gradove gdje žive Redžepagići.

Predsjednik Odbora do sada je bio Abdulah Redžepagić.

Od 1990. godine prošlog vijeka porodice Redžepagić svake godine se skupljaju kod Kule Redžepagića.

Širom svijeta živi oko 2.000 bratstvenika tog plemena.

Nakon skupa kod Kule druženje je nastavljeno u restoranu “Abas”, a za dobro raspoložrnje pobrinuli su se Plavski tamburaši.

Selma Šarkinović

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!