Hajriz Brčvak u Njemačkoj otvorio novu poslovnu zgradu vrijednu deset miliona eura u kojoj radi više od 150 ljudi (VIDEO)

Vozni park kompanije broji više od 350 transportnih vozila, 320 bagera i utovarivača, 400 kompresora, četiri mašine za bušenje i 15 freza. U skladu sa planovima za dalji razvoj i ekspanziju, Brčvak je ugovorio kupovinu još 80 transportnih vozila, 100 novih bagera i utovarivača i šest najmodernijih mašina za bušenje

Poznati biznismen i humanista Hajriz Hačko Brčvak otvorio je u gradu Horstmaru, u Njemačkoj, novu poslovnu zgradu u kojoj je smještena uprava firme MIH Fiber.

Izgradnja objekta koštala je oko deset miliona eura.

Ovaj novosagrađeni moderni poslovni prostor površine je 2.400 kvadrata, a u njemu radi više od 150 zaposlenih.

U objektu se nalazi i magacin iste površine, izgrađen po standardima Evropske unije.

Vozni park kompanije broji više od 350 transportnih vozila, 320 bagera i utovarivača, 400 kompresora, četiri mašine za bušenje i 15 freza. U skladu sa planovima za dalji razvoj i ekspanziju, Brčvak je ugovorio kupovinu još 80 transportnih vozila, 100 novih bagera i utovarivača i šest najmodernijih mašina za bušenje.

Ova investicija ne samo da potvrđuje njegovu viziju kvaliteta i inovacija, već osigurava kontinuirani rast i uspjeh kompanije.

„Osjećam se lijepo. Osjećam se onako kako treba srećan čovjek da se osjeća. Ovo što se dešava danas je momenat koji me iznenađuje, šta smo sve uradili zajedno sa našim ljudima, prijateljima, kolegama… Malo sam iznenađen dokle smo došli. To je zato što što se ne osvrćem puno na te stvari. Svaki momenat koji dođe traba uzeti takav kakav je.  Treba sve uzeti sa pozadinom da se ništa u životu ne dešava slučajno“, kazao je Brčvak autoru emislije „U tuđoj avliji“.

U Brčvakovoj firmi radi dosta porodica.

Brčvak je ekipu emisije “U tuđoj avliji” upoznao i sa jednom od 25 firmi koje posjeduje – auto-kućom Tojota”. Ova firma kupcima nudi kupovinu automobila na kredit – bez kamata! To je jedinstven slučaj na tržištu.

“U pregovorima smo tražili taj uslov kako bismo omogućili našim klijentima što povoljniju kupovinu”, objasnio je Brčvak.

 

Istakao je da mladi koji rade u njegovoj firmi daju dodatnu energiju i snagu firmi.

„To mi daje snagu da mogu sa tim ljudima da radim, jer su mladi, motivisani, puni energije, snage, znanja”, kazao je Brčvak.

Najemotivniji dio sa otvaranja objekta bio je kada se pojavila njegova supruga Selma. Ona se nalazila u bolnici, primala je infuziju i nije bilo planirano da dođe. Trebalo je to da bude prvi skup na kojem nije zajedno sa suprugom. Dogovoreno je da joj se ne šalju fotografije i video zapisi sa otvaranja. Nijesu htjeli da je na taj način dodatno uznemiravaju. Međutim, jedna od koleginica to nije znala i poslala joj je video. Taj video je rasplakao Selmu, a doktorica koja ju je vidjela uplakanu natjerala ju je da dođe. Odložila joj je primanje infuzije.

Selma je dovela i njihovu ćerkicu, a emocije su ih preplavile toliko da nisu mogli da obuzdaju suze…

“Jooooj, ko mi je došao!”, kazao je Brčvak kada je vidio suprugu i ćerkicu, nakon čega je uslijedio dugi zagrljaj sa Selmom.

“Oprostite za ovo… Moja žena je u bolnici, nije željela da dođe, ali joj teško pada prvi skup a da nije tu. Molio sam je da izađe, da je uzmemo…”, kazao je Brčvak, a Selma je kroz osmijeh dodala: “Doktorica me poslala, natjerala me”. Nakon tih njenih riječi Brčvak ju je ponovo čvrsto zagrlio.

“Evo, to su te energije. Kada imate podršku, kad vas neko dočeka, sretne, isprati sa energijom. Može li nešto da me umori posle ovoga? Ne može”, kazao je Brčvak.

Pogledajte kompletan snimak:

Idi na VRH
error: Content is protected !!