Otkriven identitet ubice iz Kalifornije: Zove se Ian David Long, ratni je veteran i psihički bolesnik

U aprilu ove godine, policija je intervenisala u njegovoj kući na poziv komšija koje su se žalile na čudno ponašanje Davida Longa. Nakon tog incidenta, David je upućen kod psihijatra, ali je psihijatar procijenio da nema potrebe da ga zadrži u bolnici

Policija u Kaliforniji otkrila je nove detalje vezane za masakr koji je počinio pomahnitali napadač Ian David Long, usmrtivši 11 i ranivši 12 osoba na studentskoj zabavi.

U aprilu ove godine, policija je intervenisala u njegovoj kući na poziv komšija koje su se žalile na čudno ponašanje Davida Longa. Nakon tog incidenta, David je upućen kod psihijatra, ali je psihijatar procijenio da nema potrebe da ga zadrži u bolnici.

Policija je otkrila da je David ratni veteran. Služio je u mornaričkoj jedinici od 2008. do 2013. godine i bio u sastavu američkih jedinica u Avganistanu, gdje je primio niz medalja za hrabrost i požrtvovanje.

Nakon što je napustio vojsku, upisao je sportsku akademiju u Kaliforniji i studirao je pune tri godine, a onda, iz neobjašnjivih razloga, 2016. godine napustio studije.

Policija kaže da je živio sam u kući sa svojom majkom, a njegove komšije govore da je bio usamljen i nekomunikativan, ali da ništa nije ukazivao da bi mogao biti tako ozbiljan psihički bolesnik, prenosi Slobodna-bosna.ba. No, njegov kolega sa studija rekao je novinarima da je David bio usamljen, ali vrlo zloban, i da je prisustvovao nekim njegovim mentalnim ispadima.

Napad se dogodio tokom studentske proslave u srijedu uveče u Tauzand Ouksu, u predgrađu Los Anđelesa, a očevici su rekli da je napadač ušao u klub oko 23:30 i zapucao “iz crnog pištolja”. Navodno je potom izvrpio samoubistvo.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!