Završena adaptacija kuće porodice Fetić: Šestoro djece sa nemoćnim ocem sada živi u uslovima dostojnim čovjeka (VIDEO)

Šestoro djece, koja su ostala bez majke, živjela su sa nemoćnim ocem, bez vode, struje, toaleta, grijanja, frižidera, namještaja i garderobe. Islamski kulturni centar Podgorica je alarmirao javnost, institucije i sve ljude dobre volje u domovini i širom svijeta da, shodno svojim mogućnostima, pomognu Fetićima

Foto: ikcpg.me

Adaptacija kuće socijalno ugroženoj porodici Fetić je završena.

Foto: ikcpg.me

Projekat je pokrenut prije 80 dana, u organizaciji Islamskog kulturnog centra Podgorica (IKCPG), kada je upućen apel svim ljudima dobre volje za pomoć toj porodici.

Foto: ikcpg.me

Šestoro djece, koja su ostala bez majke, živjela su sa nemoćnim ocem, bez vode, struje, toaleta, grijanja, frižidera, namještaja i garderobe.

Foto: ikcpg.me

Islamski kulturni centar Podgorica je alarmirao javnost, institucije i sve ljude dobre volje u domovini i širom svijeta da, shodno svojim mogućnostima, pomognu Fetićima.

Foto: ikcpg.me

“Medžlis Islamske zajednice Podgorica se odazvao prvi, glavni imam Džemo ef. Redžematović i njegov zamjenik, prof. Ismail ef. Dacić, potom Islamska zajednica Plav-Gusinje, Udruženje žena iste zajednice, sestre džemata Tewhid iz New Yorka, koji su sa nekoliko stotina džematlija podržali projekat.

Veliki broj firmi i preduzeća je donirao materijal, anonimni donatori namještaj, bijelu tehniku, rasvjetu, hranu, posteljinu i garderobu. Plaženi su računi za vodu, struju, obezbijeđena drva, djecu su pregledali ljekari…”, saopštio je Islamski kulturni centar Podgorica.

Foto: ikcpg.me

Zahvaljujući IKC, na kraju je u novcu, materijalu i ostalom sakupljeno 15.559 eura.

“Projekat su većinom pomogli građani islamske vjere, ali i pravoslavne i katoličke, što nas posebno čini sretnijim i jačim. Dužnost nam je da se zahvalimo svima koji su dali doprinos i učestvovali na bilo koji način u realizaciji ovog projekta.

Foto: ikcpg.me

Posebnu zahvalnost iskazujemo predsjedniku Islamskog kulturnog centra Podgorica, Džihadu Ramović, koji je sve organizovao”, poručili su iz IKC.

Foto: ikcpg.me

Nisu zaboravili da se zahvale samohranoj majki Aneli Stanimirović, koja ih je informisala o teškoj situaciji porodice Fetić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!