Izbori u BiH: U Predsjedništvu Džaferović, Dodik i Komšić (VIDEO)

Kandidat SDA Šefik Džaferović, 37,79 odsto, Milorad Dodik (SNSD) 55,15 odsto, a Željko Komšić, 49,47 odsto glasova

Foto: Printscreen

Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik vode u trci za članove Predsjedništva BiH, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK-a).

U trci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, prema podacima CIK-a, najviše glasova je osvojio kandidat SDA Šefik Džaferović, 37,79 odsto. Na drugom mjestu je kandidat SDP-a Denis Bećirović sa 33,40 odsto, dok je na trećem mjestu kandidat SBB-a Fahrudin Radončić sa 12,35 odsto glasova.

Nezavisni kandidat Mirsad Hadžikadić je osvojio 8,55 odsto, Senad Šepić 6,13 odsto, a Amer Jerlagić 1,59 odsto.

U trci za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda najveći broj glasova osvojio je Željko Komšić, 49,47 odsto, dok je Dragan Čović osvojio 38,66 odsto.

Za člana Predsjedništva BiH koji se bira u Republici Srpskoj najveći broj glasova osvojio je Milorad Dodik (SNSD) 55,15 odsto, dok je Mladen Ivanić osvojio 41,98 odsto glasova, javlja Al Jazeera.

O preliminarnim rezultatima za članove Predsjedništva BiH, ekipa Al Jazeere razgovarala je sa gostima analitičarima – Šaćirom Filandrom sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, Draženom Barbarićem, profesorom Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, i Draganom Bursaćem, kolumnistom i novinarom.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!