Teška tragedija u SAD: Limuzina sa svatovima se zarila u plešake, 20 poginulih (VIDEO)

Prema iskazima svjedoka, limuzina se velikom brzinom zarila u pješake, među kojima je mnogo poginulih. Do nesreće je došlo u subotu oko 14 sati, a policija je nakon blokade tog područja raščistila cestu u nedjelju oko četiri sata ujutro. Uzrok nesreće službeno još nije poznat, kao ni identitet žrtava

Foto: Ptintscreen/Twitter (Mercedes Williams)

Dvadeset osoba poginulo je u saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovala limuzina u kojoj su, prema izvještajima dijela medija, bili svatovi. 
Tragedija se dogodila na križanju u gradiću Schoharie od 3.000 stanovnika u saveznoj državi New York, 200 kilometara sjeverno od grada New Yorka.

Prema iskazima svjedoka, limuzina se velikom brzinom zarila u pješake, među kojima je mnogo poginulih. Do nesreće je došlo u subotu oko 14 sati, a policija je nakon blokade tog područja raščistila cestu u nedjelju oko četiri sata ujutro. Uzrok nesreće službeno još nije poznat, kao ni identitet žrtava.

Šef policije Richard O’Brien izjavio je da nekoliko policijskih ekipa istražuje udes, ali je policija odmah nakon nesreće objavila da je riječ o “više žrtava”.  O’Brien je otkrio da je policija uposlila i dron i ekipu za facijalnu identifikaciju, te je otkriven stravičan broj žrtava, piše Jutarnji.hr.

“U limuzini su bili svatovi”, objavio je lokalni dnevnik The Albany Times-Union in New York, ali to nije odmah službeno potvrđeno.

Bridey Finnagen, koji živi blizu mjesta nesreće, izjavio je za ABC News da je čuo glasan udarac i potrčao na ulazna vrata kako bi saznao šta se delilo.

“Vidio sam veliki kombi, vrlo neobičan prizor za Schoharie, u grmlju. Vozilo je bilo uništeno i udarilo je u stablo. Čulo se vrištanje, a ljudi su se okupili na obližnjem parkingu”, rekao je Finnagen.

Oni koji su prvi stigli na mjesto nesreće pokušali su da razbiju prozore kako bi unesrećene izvukli iz vozila.

Na mjesto nesreće došlo je najmanje šest vozila hitne pomoći, dva helikoptera i tri vatrogasna vozila, javlja Times Union.

Sve se dogodilo ispred trgovine i kafića Apple Barrel Country Store + Cafe, mjestu popularnom među turistima. Rukovodstvo te trgovine se oglasilo na Facebooku. U objavi su izrazili saučešće porodicama poginulih, a počeli su i da prikupljaju donacije za lokalne volonterske hitne službe.

“Naše misli i molitve s sa vima koji su pogođeni današnjim događajima. Uvijek ćete biti dio naše porodice”, napisali su na Facebooku.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!