Svečanost u Plavu: Ministar Šehović postavio kamen temeljac za izgradnju škole u Vojnom selu (VIDEO)

“Sva djeca u Crnoj Gori moraju imati iste uslove za rast i razvoj. Ovakvim projektima obezbjeđujemo tu jednakost”, kazao je Šehović

Foto: Ministarstvo prosvjete Crne Gore

Ministar prosvjete, dr Damir Šehović, postavio je danas kamen temeljac za izgradnju nove škole u Vojnom selu u Plavu.

U pitanju je područna jedinica OŠ “Hajro Šahmanović”, koju će pohađati djeca koja žive na tom području, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Vrijednost investicije je, kako je kazao Šehović, oko 200.000 eura, a rok za završetak radova 110 dana.

Ministar je rekao da je u obrazovnu infrastrukturu na području plavske opštine tokom ove godine uloženo više od 600.000 eura. U toku su radovi na izgradnji sportskih terena ispred OŠ “Hajro Šahmanović”, čija je vrijednost oko 250.000 eura, i biće završeni narednih sedmica. Za rekonstrukciju toaleta u toj školi uloženo je oko 40.000. Rekonstruisan je i objekat u Brezojevicama, a radovi su koštali 15.000 eura. Završena je i rekonstrukcija škole “Petar Dedović” u Murini, a uloženo je oko 70.000 eura. Zamijenjena je bravarija na vrtiću u Plavu, zašta je potrošeno 15.000 eura.

Projekti koji se tiču obrazovanja, a trenutno se sprovode na teritoriji čitave Crne Gore, vrijedni su oko 30 miliona eura.

Kako je istakao Šehović, posebno će se voditi računa o školama na sjeveru.

“Sva djeca u Crnoj Gori moraju imati iste uslove za rast i razvoj. Ovakvim projektima obezbjeđujemo tu jednakost”, kazao je on.

Predsjednik Opštine Plav, Mirsad Barjaktarević, rekao je da će djeca iz Vojnog sela imati mogućnost da uče u novom objektu i da je za zajednicu jedan od najvažnijih dana onaj u kome se u njoj otvara škola.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!