Ivana Krivokapić, manekenka: Ostala sam ista

Mlada manekenka već šest godina uspješno korača svjetskim modnim pistama, uljepšava kataloge i snima reklame za čuvene brendove. Dok mi ispraćamo zimu, Ivana između snimanja uživa na divnim plažama u sunčanom Dubaiju i otkriva nam šta je najvažnije za uspjeh u poslu modela

Ivana Krivokapić (21) prije devet godina je prvi put kročila u prostorije modne agencije Dani Models, vlasnice Danke Uljarević Baljević. Znatiželjna dvanaestogodišnjakinja lako je završila obuku i naredne dvije godine uživala u prvim koracima na revijama za najmlađe, a njena želja da uspije u svijetu mode i tada je bila jasna. Kao tinejdžerka, Ivana je nosila modele skoro svih kreatora iz regiona, a kao srednjoškolka je počela da dobija prve ponude za manekenske angažmane i u inostranstvu. 

“Kada sam kao petnaestogodišnjakinja otišla prvi put u inostranstvo najteže mi je pala razdvojenost od roditelja i brata Miloša. Iskoristila bih ovu priliku da im se zahvalim na uloženom trudu, podršci i svemu ostalom što su mi pružali sve ove godine i što su vjerovali da mogu, a ja sam još ponosnija jer sam vidjela da mogu i uspjela u svijetu mode”, kaže Ivana

NIJE IMALA RUŽNIH ISKUSTAVA U POSLU

Dok se zajedno sjećamo Ivaninih prvih koraka u modelingu, šarmantna Crnogorka nam otkriva da nije imala ružnih iskustava u poslu. 

“Jedan od mojih prvih angažmana pamtim po prelijepoj saradnji sa kreatorima i cijelim timom Diane von Furstenberg i Zuhaira Murada, gdje sam dobila i svoj prvi honorar.”

Kako je tada počelo, tako se i nastavilo sa novim poznanstvima, lijepim prijateljstvima i dragocjenim iskustvima u radu sa iskusnim profesionalcima. Šesta je godina kako Ivana putuje i radi u inostranstvu a u najboljoj uspomeni su joj ostali boravci u Brazilu, Italiji, Njemačkoj, Turskoj, Bejrutu, Maroku i Francuskoj.

“Pored svih ljudi koje sam upoznala u svijetu mode, putovanja i uspješnosti u ovom poslu, najponosnija sam na to što sam ostala ista. Modeling, kao i svi ostali poslovi, ima i lijepu i lošu stranu, ali sam to uspjela da prevaziđem na najbolji mogući način, trudom i radom, a za to je najviše zaslužna moja porodica”, iskrena je Ivana i dodaje: “Ne kajem se ni zbog jedne odluke, ni zbog jedne propuštene prilike, jer smatram da sam iskoristila sve najbolje što sam mogla.”

SVAKA OSOBA MORA DA IMA SVOJ CILJ

Naša manekenka je nekoliko puta bila u Dubaiju, a svaki put ga iznova otkriva. Pored prelijepo uređenih plaža, modernih hotela i spektakularnih tržnih centara, imala je priliku i da uživa u noćnom životu.

“Nisam ljubitelj noćnog provoda, ne izlazim često, ali bih izdvojila Klub Cavalli i mogu reći da je Dubai grad koji živi i noću i danju.”

Ivanu nije napustila dječija radoznalost koja ju je i dovela na modne piste, pa svako putovanje koristi da prikupi dragocjena iskustva o različitim kulturama, narodima i običajima zemlje u kojoj boravi. Slobodne dane do sljedećeg snimanja u Dubaiju koristi za odmor, šetnje, razgledanje i uživanje. Sa svojom jasnom vizijom i porukom za djevojke koje će je naslijediti, Ivana otkriva šta je u najtežim trenucima vodilo do uspjeha.

“Svaka osoba mora da ima svoj cilj i da teži ka njemu.”

Lijepa plavuša rado dijeli svoja saznanja i djevojčicama koje maštaju o svjetlima svjetskih modnih pista poručuje: “Svaki model mora da bude disciplinovan, da zna šta hoće, da poštuje pravila agencije i da posjeduje moć transformacije jer je to u ovom poslu veoma bitno.”

Dragana Đurić (Magazin Gracija)

Foto: Privatna arhiva

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!