Reporter Fokusa na boks meču Dejana Zlatičanina: “Glavu gore, šampione! Ponosni smo što te imamo”

Prilikom izlaska na ring u Njujorku, čulo se gromoglasno navijanje od strane naših iseljenika koji su zajedno sa ambasadorom Željkom Stamatovićem došli da podrže jedinog Crnogorca koji je osvajao svjetsku titulu u WBC verziji. Dejan je bio u pratnji svog brata Davora koji je uoči meča ponosno raširio crnogorsku zastavu

Dejan Zlatičanin, bivši svjetski šampion u lakoj kategoriji (WBC), nije iskoristio šansu da se ponovo vrati na najveću scenu i eventualnom pobjedom nad Meksikancem Robertom Ramirezom dobije priliku da se bori za titulu.

Podsjetimo, Zlatičanin je u januaru 2017. poražen od Majkija Garsije u prvoj odbrani pojasa WBC svjetskog šampiona u lakoj kategoriji. Nakon toga mu je u povratničkom meču trebalo manje od dva minuta da nokautira Evinsona Ereru, tako da je pred ovaj meč imao učinak od 23 pobjede i jednog poraza.

Na drugoj strani, Ramires je imao skor od 17 pobjeda, dva poraza i jedne neriješene borbe.

“O rivalu znam samo ono što sam mogao da nađem na internetu. Prednost mu je što je dosta viši od mene, a manom mu smatram to što ima pogrešnu taktiku tokom borbe jer voli da razmjenjuje udarce izbliza, a to za više boksere i nije baš pametno”, izjavio je nekoliko dana prije borbe Zlatičanin.

Prilikom izlaska na ring u “Melrouz Bolrumu” u Njujorku, čulo se gromoglasno navijanje od strane naših iseljenika koji su zajedno sa ambasadorom Željkom Stamatovićem došli da podrže jedinog Crnogorca koji je osvajao svjetsku titulu u WBC verziji.

Dejan je bio u pratnji svog brata Davora koji je uoči meča ponosno raširio crnogorsku zastavu.

Naš šampion je imao podršku i od crnogorske snajke porijeklom iz Južne Amerike.

U publici je te večeri u pratnji svoje ljepše polovine bio i Armin Mrkanović, profesionalni bokser porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koji živi u SAD.

Već od samog početka meča oba borca su krenula silovito. Naš šampion se ubrzo našao u problemu jer je od znatno visočijeg Meksikanca primio nekoliko snažnih udaraca.

Zlatičanin je u jednom trenutku dobro uzdrmao Ramiresa, ali se ovaj brzo sabrao.

U teškim trenucima za našeg boksera navijači su glasnim skandiranjem pokušavali da mu pomognu da preokrene meč u svoju korist.

Čuo se i Davorov glas koji je upozoravao brata u vezi taktike: “Ne slušaš, Dejane”…

Uzaludno je sve bilo…

Meč je prekinut u drugoj rundi, a Ramires je nakon toga plakao od sreće.

Zlatičanin je borbu završio sa dva preloma – nosa i vilice.

Ova fotografija na kojoj se nalaze Dejan Zlatičanin i njegov navijač možda i najbolje govori kako smo svi te večeri u Njujorku doživjeli njegov poraz i povrede.

Lica naših iseljenika svjedoče tome.

“Možda je taj poraz od Garsije poremetio Dejana više nego što smo mislili”, rekao je Zlatičaninov promoter Lu Dibela, prenosi ringtv.com.

“Sada sam zabrinut za njegovo ozdravljenje i oporavak. Bio je to prilično žestok poraz, nakon koga samo želite da se fizički oporavi, pa tek onda da razmišljate o drugim stvarima”.

Davor Zlatičanin je za Portal Revije Fokus kazao da se Dejan uspješno oporavlja.

“Glavu gore, šampione! Ponosni smo što te imamo”, poručili su mu naši navijači iz Njujorka.

Sead Hodžić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!