Mrkanović slavio u Njujorku: Osma pobjeda bosanskog boksera

 “Boksovao sam šest rundi i ubjedljivo slavio u svih šest. Pokušao sam da protivnika oborim u prvoj, ali je on zaista izdržljiv bokser i ostao je na nogama uprkos svim udarcima koje sam mu zadao. Zahvalio bih se navijačima koji su došli u velikom broju i pružili mi podršku. Još jednom se pokazalo da imam sjajne navijače i velike prijatelje, hvala im puno. Nadam se da ću se krajem juna ili početkom jula ponovo boriti”, kaže Mrkanović

Tim koji dobija: Greg Ardon, Armin Mrkanović i Hector Roca

 Armin Mrkanović je još jednom potvrdio klasu. U meču pred publikom u Njujorku, bosanski bokser sa američkom adresom, jednoglasnom odlukom sudija slavio je protiv Nicholasa Lavina, i tako zabilježio svoju osmu pobjedu na profesionalnom ringu. 

 

“Boksovao sam šest rundi i ubjedljivo slavio u svih šest. Pokušao sam da protivnika oborim u prvoj, ali je on zaista izdržljiv bokser i ostao je na nogama uprkos svim udarcima koje sam mu zadao. Zahvalio bih se navijačima koji su došli u velikom broju i pružili mi podršku. Još jednom se pokazalo da imam sjajne navijače i velike prijatelje, hvala im puno. Ovu pobjedu sam posvetio Dusty Rhodesu, svom prijatelju koji je umro od raka. On je bio veliki borac, uprkos teškoj bolesti, nikada se nije predao. Bio je optimista, uvijek je govorio da će pobijediti, i tako je bilo sve do zadnjeg njegovog dana. Ja sam ušao u ovu borbu sa povredom ali me je Dusty inspirisao i dao mi volju i da sa povredom se ne predajem . Zato sam ovu borbu poklonio njemu, baš sada sam kod doktora i čitav dan sam bio zbog te povrede ali nijesam nikome rekao jer nisam htieo da odgodim borbu”, kaže za Portal Revije Fokus Mrkanović, koji očekuje da će se krajem juna ili početkom jula ponovo boriti.

 

Podsjetimo, ovo je Mrkanovića prva borba nakon skoro godinu dana pauze i sumnjivog poraza od UBF prvaka Josha Himesa.

 

Zanimljivo je da se u SAD takmičio u raznim borilačkim vještinama. Istakao se u u disciplini – mješovite borilačke vještine (Mixed martial arts, a nastupao je i za klub “Miami Force“, čiji je vlasnik Čak Noris.

 

U Njujorku među iseljenicima ima veliku podršku. Na svakom njegovom meču je mala armija navijača.

 

 

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!