Dino Radončić o svom prijatelju: Luka je lider, rođen je za to i sve podnosi sjajno

“Luka je jedan od naših najboljih igrača. Naravno da očekujemo da povede i bude lider kao što je bio cijele sezone. Veliki je pritisak na njemu, zna ga cio svijet, svi gledaju šta radi. On to podnosi sjajno, igra kako treba, rođen je za to”, istakao je Dino Radončić

 

Crnogorski reprezentativac Dino Radončić kazao je da je srećan jer je njegov Real stigao do završnice Evrolige, kao i da je zadovoljan minutažom u ovoj sezoni.

Talentovani košarkaš je kao veoma mlad dobio priliku u madridskom gigantu.

“Prva sezona mi je bila mnogo teška jer sam nov u ekipi, a imam tek 19 godina. Real je F4 ekipa, dobijao sam šansi u Endesa ligi, igrao sam tri puta u Evroligi što je za mene dosta. Od sljedeće sezone očekujem mnogo bolje. Imam ugovor na još dvije sezone, nadam se da ću ostati i pomoći ekipi sljedeće sezone”, rekao je Radončić, a prenosi B92.

Real je poslije velike borbe pobijedio CSKA i plasirao se u finale.

“Bila je ozbiljna utakmica, CSKA je počeo vrlo snažno, Higins je postigao deset poena u prvoj četvrtini za 3-4 minuta, to je bilo stvarno strašno. Ali, bili smo mirni i koncentrisani tokom cijele utakmice, ekipa je odigrala kako treba”.

U borbi za trofej Real će igrati protiv prvaka Evrope iz Istanbula.

“Težak Fenerbahče, težak Obradović, imaju mnogo iskustva. Znamo da će biti mnogo teško. Ali imamo i mi igrača koji znaju kako se to osvaja”.

Dino nije mogao da ne pomene velikog prijatelja i saigrača Luku Dončića.

“Luka je jedan od naših najboljih igrača. Naravno da očekujemo da povede i bude lider kao što je bio cijele sezone. Veliki je pritisak na njemu, zna ga cio svijet, svi gledaju šta radi. On to podnosi sjajno, igra kako treba, rođen je za to”, istakao je Dino Radončić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!