Plav: U Vojnom Selu će biti rekonstruisana škola

“Procijenjena vrijednost radova je 150.000 eura i radiće se totalna rekonstrukcija“, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović

Budući izgled škole

Tender za izbor izvođača radova na totalnoj rekonstrukciji objekta “Vojno Selo“ u Plavu, koji je područna jedinica OŠ “Hajro Šahmanović“, objavljen je juče.

“Procijenjena vrijednost radova je 150.000 eura i radiće se totalna rekonstrukcija“, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović.

Objekat nije u funkciji, a na ovaj način se stvaraju uslovi da djeca ovog kraja ponovo pohađaju školu u naselju i širi se mreža školskih ustanova, prenosi CdM.

“’Vojno Selo’ je neposredno prije zatvaranja imalo 23 učenika, a nakon rekonstrukcije očekuje se veći broj djece“, naglasio je ministar.

Budući izgled škole

Rok završetka je oko tri i po mjeseca od dana početka radova. Očekuje se da škola bude spremna za septembar, ukoliko tenderske procedure budu tekle planiranim tokom.

“Obećali smo da ćemo ulagati u škole u ovom dijelu Crne Gore. Ništa što smo do sad rekli nije bilo deklarativno, pa ni ovo obećanje. Vjerujemo da će ovakvi i slični projekti doprinijeti oživljavanju sjevera. Sva naša djeca moraju imati iste uslove za rast i razvoj. To je imperativ i zato ćemo u krajnjem i sredstva iz Fonda za kvalitet i talente usmjeravati velikim dijelom upravo u škole na sjeveru”, rekao je Šehović.

Očekuje se da se narednih dana stvore preduslovi za objavljivanje tendera i za još dvije veće investicije: sportski poligon u školi „Hajro Šahmanović“ u Plavu, vrijedan nešto manje od 250.000 eura, i sportski poligon u školi “Džafer Nikočević“ u Gusinju vrijedan preko 250.000 eura. Poligon u Gusinju se radi u saradnji sa Fondacijom Gusinje.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!