Mariji Vuković srebro u Minhenu!

Nekadašnja svjetska juniorska prvakinja je ostvarila najveći uspjeh u seniorskoj konkurenciji, preskočila 195 centimetara i samo zbog većeg broja pokušaja na toj visini bila iza zlatne Ukrajinke Jaroslave Mahučih

Najveći uspjeh u istoriji crnogorske atletike – Marija Vuković je osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u Minhenu!

Nekadašnja svjetska juniorska prvakinja je ostvarila najveći uspjeh u seniorskoj konkurenciji, preskočila 195 centimetara i samo zbog većeg broja pokušaja na toj visini bila iza zlatne Ukrajinke Jaroslave Mahučih.

Marija je nastupala prva i stalno bila na vrhu, jer je iz prvog pokušaja preskakala 182, 186, 190 i 193 centimetra, nakon čega je dijelila 1. mjesto sa srpskim čudom od djeteta, 17-godišnjom Angelinom Topić, pišu “Vijesti”.

Osim njih dvije, do tada je perfektan učinak imala još samo prva favoritkinja, Mahučih, ali je ona odlučila da ne skače na 193.

Na 190 je otpala indisponirana Julija Levčenko, djevojka koja je u karijeri više puta letjela preko dva metra, a 193 su preskočile još samo Brit Verman i Irina Gerašćenko iz trećeg pokušaja.

Tada je bilo jasno da će najbolja sportistkinja Crne Gore biti među pet u Evropi, te da će uzeti medalju ukoliko 19-godišnja Holanđanka i osam godina starija Ukrajinka ne preskoče veću visinu od nje.

U prvom pokušaju na 195 su rušile redom Vukovićeva, Gerašćenko, Topićeva i Verman, ali je Mahučih bila uspješna i pokazala da nikom neće dati zlato.

Marija je jedina iz trećeg pokušaja preskočila 195 i u tom trenutku obezbijedila srebro, dok je Topićevoj pripala bronza.

Ostalo joj je da se na 197, što joj je rekord karijere, bori za titulu sa Mahučih, koja je bila ispred nje, jer do tada nijednom nije rušila ljestvicu.

Nažalost, Marija je tri puta bila neupješna, pa je Ukrajinka mogla da počne slavlje.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!