Pomoć za Škrijelje iz Njujorka: Bošnjački džemat i Fondacija Bihor – Petnjica za 24 sata skupili 10.000 $

“Kontaktiraju nas sa svih strana Amerike. Akcija se nastavlja i očekujemo da će biti prikupljeno još novca i da ćemo na neki način olakšati toj djeci da dobiju krov nad glavom dostojan čovjeka. Ovom akcijom šaljemo poruku da Bošnjaci u Americi i te kako brinu za svoj narod”, kazao je Rastoder

Bošnjački džemat iz Njujorka i Fondacija Bihor – Petnjica ovih dana sprovode akciju prikupljanja materijalne pomoći za sedmoro djece porodice Škrijelj koji su u nezapamćenoj tragediji nedavno ostali bez oba roditelja.

Nakon što je Islamska zajednica u Crnoj Gori preuzela brigu nad mališanima od kojih najmlađe ima tri, a najstarije 19 godina, pokrenuta je i akcija prikupljanja materijalne pomoći kako bi počelo da se radi na obezbjeđivanja objekta za stanovanje.

Kuća u kojoj žive Škrijelji (Foto: Printscreen/RTCG)

Nesebičnu pomoć pokazali su iz Bošnjačkog džemata iz Astorije i Fondacije Petnjica čiji predsjednik Adem Rastoder koordinira akcijom. Kaže da je odaziv i humanost naših ljudi izuzetna.

“Za samo 24 časa uspjeli smo da skupimo oko 10 hiljada dolara, što zaista pokazuje koliko je naša zajednica složna, našta smo izuzetno ponosni. Kontaktiraju nas sa svih strana Amerike. Akcija se nastavlja i očekujemo da će biti prikupljeno još novca i da ćemo na neki način olakšati toj djeci da dobiju krov nad glavom dostojan čovjeka. Ovom akcijom šaljemo poruku da Bošnjaci u Americi i te kako brinu za svoj narod”, kazao je Rastoder, prenosi radiopetnjica.me.

On je u svoje i ime Bošnjačkog džemata kao i u ime Fondacije Bihor – Petnjica zahvalio svim donatorima.

Akciju prikupljanja pomoći za porodicu Škrijelj pokrenula je i IZKC Plav – Gusinje, Njujork.

Foto: Radiopetnjica.me

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!