Donacija NLB banke bolnici u Bijelom Polju: Porodilištu 5.200 eura

Od tog novca su nabavljeni neophodni ginekološki instrumenti, sonda za ultrazvučni aparat, dodatna oprema i ugrađene roletne

NLB banka je u okviru kampanje “Mali koraci mijenjaju svijet na bolje” donirala 5.200 eura porodilištu u Bijelom Polju za poboljšanje uslova boravka majki i novorođenčadi i rada zaposlenih u ovoj ustanovi.

Od tog novca su nabavljeni neophodni ginekološki instrumenti, sonda za ultrazvučni aparat, dodatna oprema i ugrađene roletne, saopšteno je iz NLB banke.

“Ova donacija je tek mali korak ka poboljšanju uslova u zdravstvenim ustanovama širom Crne Gore, ali veoma značajan, jer je obezbijeđena neophodna medicinska oprema, olakšano je obavljanje odgovornog ljekarskog posla, stvoreni su bolji uslovi kako za osoblje, tako i za majke, i obezbijeđen je siguran dolazak na svijet novorođenčadi. NLB banka zaista vjeruje da se malim koracima svijet mijenja na bolje i da je bitno da našim najmlađima stvorimo najbolje uslove za rast i razvoj”, poručio je Nedžad Ćeman, direktor filijale Bijelo Polje.

Na donaciji su zahvalili direktorica bolnice, dr Biserka Bulatović, i načelnik ginekologije i akušerstva, dr Blažo Varagić.

“Pokazali smo da zajedno možemo, ako se odlučimo, da pokrenemo i radimo za ono što nam je važno, radimo u opštem interesu svih nas, kroz primjere kao što je ova donacija koja predstavlja smjernicu za stvaranje novih javno privatnih partnerstava i povećanja stepena društvene odgovornosti. Zahvaljujući NLB banci, naši pacijenti će dobiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i naši ljekari će raditi u boljim uslovima za rad sa savremenom opremom”, rekao je PR Opšte bolnice, Milan Veličković.

NLB banka je za svaki odobreni stambeni kredit od kraja septembra do decembra 2017. godine  donirala po 100 eura za porodilišta u okviru kampanje “Mali koraci mijenjaju svijet na bolje”. Tokom korporativnog prijema koji je organizovala za svoje klijente u decembru prošle godine, zvanično je uručila vaučere na ime donacije porodilištima u Bijelom Polju i Beranama i pozvala klijente da se priključe donatorskoj akciji. Sva prikupljena sredstva usmjerena su za nabavku neophodne opreme i opremanje prostorija ta dva porodilišta.

Kampanja “Mali koraci mijenjaju svijet na bolje” je po prvi put organizovana krajem prošle godine, i samo je jedna u nizu aktivnosti koje je NLB Banka organizovala u okviru svog društveno odgovornog poslovanja. NLB Banka će i tokom 2018. godine nastaviti sa kampanjom podrške porodilištima u Crnoj Gori, kojoj će se pridružiti i klijenti putem sakupljanja sredstava u filijalama Banke.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!