Bivši ljekar predsjednika SAD otkrio tajnu: Trump je napisao da je “zadivljujuće zdrav”, ne ja

U intervjuu za CNN kazao je da pismo iz 2015, u kojem se sugeriše da bi Trump bio “najzdravija osoba ikad izabrana za predsjednika”, nije njegova profesionalna procjena

Harold Bornstein (Foto: Screenshot/NBC News)

Bivši ljekar Donalda Trumpa izjavio je da nije napisao pismo iz 2015. u kojem se navodi da je zdravlje tadašnjeg republikanskog kandidata “zadivljujuće odlično”, izvijestili su američki mediji.

“Trump je diktirao cijelo pismo”, rekao je Harold Bornstein za CNN.

Bijela kuća još nije komentarisala izjavu ljekara, prenosi Al Jazeera.

Bornstein je također rekao da je Trumpov zaštitar napravio “pretres” njegovih kancelarija u februaru 2017. i da je uzeo zdravstveni karton američkog predsjednika.

U intervjuu za CNN kazao je da pismo iz 2015, u kojem se sugeriše da bi Trump bio “najzdravija osoba ikad izabrana za predsjednika”, nije njegova profesionalna procjena.

“(Trump) je diktirao pismo, a ja sam mu rekao šta ne može da stavi u njega”.

BBC naglašava da nije jasno zbog čega je Bornstein baš u ovom trenutku dao tu izjavu.

Trump, koji ima 71 godinu, najstariji je predsjednik u američkoj istoriji.

U američkoj javnosti pokrenuta je rasprava o njegovim mentalnim sposobnostima nakon objavljivanja kontroverzne knjige “Vatra i bijes: Unutar Trumpove Bijele kuće” (Fire and Fury: Inside the Trump White House) novinara Michaela Wolffa, u kojoj se navodi da Trumpovo okruženje sumnja u njegovu mentalnu sposobnost da vlada.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!