Tri mjeseca nakon zemljotresa na sjeveru: Šteta još nije procijenjena

Predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović za “Pobjedu” je kazao da je procjena štete nastala od jakog zemljotresa početkom godine završena, a da je iznos oko tri miliona eura

Foto: Began Čekić

Ni tri mjeseca poslije zemljotresa lokalni timovi nemaju podatke. Izvještaji procjene štete iz četiri opštine sa sjevera koje su pogođene snažnim zemljotresom 4. januara još nijesu stigli na adresu Vladine komisije, kazala je juče “Pobjedi” ministarka bez portfelja Marija Vučinović, koja je na čelu ove komisije.

Na osnovu izvještaja opštinskih komisija za procjenu šteta i pojedinačnih zahtjeva komisija treba da utvrdi odgovarajuću naknadu za nastalu štetu i preduzimanje drugih aktivnosti kako bi se sanirale posljedice.

Predsjednik opštinske komisije za procjenu štete u Beranama Milutin Mićović za “Pobjedu” je rekao da još nijesu završili izvještaj zbog tehničkih razloga, odnosno nepristupačnosti kuća u visokim seoskim područjima. Prema njegovim riječima, snijeg koji je napadao, a i sama razuđenost sela, uticala je na to.

“Od 950 primljenih zahtjeva, obišli smo 500, što znači da nam je ostalo 450 objekata, odnosno kuća”, rekao je Mićović, prenosi Standard.co.me.

Dodao je da imaju zakonsku obavezu da obiđu svaku kuću za koju je podnijet zahtjev, koji, kako je istakao, i dalje stižu.

Predsjednik opštinske komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda u Andrijevici Rade Marjanović za “Pobjedu” je rekao da je izvještaj završen i da će finalna verzija u narednom periodu biti proslijeđena Vladinoj komisiji.

Predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović za “Pobjedu” je kazao da je procjena štete nastala od jakog zemljotresa početkom godine završena, a da je iznos oko tri miliona eura. Istakao je da je od Vladine urgentne pomoći, koja je opredijeljena neposredno poslije zemljotresa, od 70.000 raspodijeljeno 60.000 eura najugroženijim domaćinstvima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!