“Vijesti”: Policija pretresa osobe povezane sa napadačem na Ambasadu SAD

Ambasada SAD večeras je saopštila da nema indicija da je jutrošnji napad dio neke produžene prijetnje, kao i da se istraga motiva navodnog napadača nastavlja

Foto: Printscreen/TV Vijesti

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica pretresaju više lokacija osoba koje su bile povezane sa Daliborom Jaukovićem (43) osumnjičenim da je sinoć bacio bombu u dvorište Ambasade SAD, a potom poginuo u drugoj eksploziji, saznaju “Vijesti”.

Kako je rečeno “Vijestima”, policija pretresa ove lokacije u cilju razjašnjenja svih okolnosti ovog slučaja.

Identitet Jaukovića ranije danas potvrdio je njegov brat.

Ambasada SAD večeras je saopštila da nema indicija da je jutrošnji napad dio neke produžene prijetnje, kao i da se istraga motiva navodnog napadača nastavlja.

Pomoćnik direktora Uprave policije za sektor kriminalističke policije Enis Baković je na današnjoj pres konferenciji rekao da se u saradnji sa FBI vrši provjera naloga na društvenim mrežama koje je Jauković koristio, kao i da policija preduzima mjere u provjeri da li je Jauković radio sam ili je imao saučesnike, kao i koji su motivi njegovog napada.

Na Jaukovićevom Facebook profilu se može vidjeti da je nagrađen medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbjednosti Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine.

Jauković je nagrađen za “izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbrani i bezbjednosti otadžbine”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!