Šehović: Imenovanjem Višnjić za v.d. direktorice OŠ “Jugoslavija” dotaknuto je dno u prosvjeti

On je rekao da je Višnjić u kontinuitetu zloupotrebljavala djecu. “Prvo zadajući im da crtaju trobojke i objavljivanjem slika djece sa trobojkama na mrežama, a nakon toga koristeći direktnu komunikaciju sa djecom za promovisanje i nametanje svojih religijskih uvjerenja, što je zakonom zabranjeno”, kazao je Šehović

Imenovanjem Rade Višnjić za vršiteljku dužnosti (v.d.) direktorice Osnovne škole “Jugoslavija” dotaknuto je dno u prosvjeti, smatra poslanik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović.

On je rekao da je Višnjić u kontinuitetu zloupotrebljavala djecu.

“Prvo zadajući im da crtaju trobojke i objavljivanjem slika djece sa trobojkama na mrežama, a nakon toga koristeći direktnu komunikaciju sa djecom za promovisanje i nametanje svojih religijskih uvjerenja, što je zakonom zabranjeno”, kazao je Šehović.

Dodao je da je zbog svega navedenog Višnjić uklonjena iz prosvjete “kao sraman primjer zloupotrebe najmlađih”.

Šehović je ocijenio da je zbog toga njeno imenovanje klasična i otvorena provokacija svim građanskim snagama i da je “samo pitanje do kad će građani odlučiti da trpe takva poniženja”.

“Skandaloznim imenovanjem za v.d. direktorice OŠ “Jugoslavija” Rade Višnjić, koja objavljuje “deseterce” i lije krokodilske suze za Ratkom Mladićem, a inače je zbog otvorene zloupotrebe djece dobila otkaz, dotaknuto je samo dno u prosvjeti”, kazao je Šehović.

Imenovanje Višnjić, prema njegovim riječima. za bilo kakvu poziciju u prosvjeti, a posebno za direktoricu škole iz koje je otpuštena, “je prst u oko svakom roditelju koji kani zaštiti dijete od vjerskih, ideoloških ili bilo kojih drugih indoktrinacija”.

“Dodatno, ovo je jasan dokaz da ministarka prosvjete za direktore imenuje ideološke drugove, uprkos činjenici da su u ranijem preriodu kršili zakone i bili prepoznati kao najgori primjeri iz sistema obrazovanja”, saopštio je Šehović.

On je uvjeren da će direktori koji su smijenjeni, a među kojima su, kako je naveo, i najsvjetlije tačke crnogorskog obrazovnog sistema, pokrenuti postupke za provjeru zakonitosti razrješenja, prenose “Vijesti”.

“Budući da su uklonjeni bezobrazno, revanšistički i praktično bez ikakvih suvislih obrazloženja – upravo onako kako sam od početka upozoravao”, rekao je Šehović.

Foto: SD

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!