Adnan Čirgić: Rezolucija o Vesni Bratić

Bila bi užasna greška smijeniti Vesnu Bratić. Dok ona upravlja povjerenim joj resorom, ne moramo se mučiti da dokažemo da između ciljeva Ure, Demokrata i DF-a nema razlike. Razlika je samo u metodologiji. Dok je ona tu, jasno je da svi koji pružaju podršku ovoj vlasti Crnu Goru vide onako kako je Milošević gledao Kosovo 90-ih, kao teritoriju očišćenu od Crnogoraca i ostalih nesrba. Za početak – institucionalno oslobođenu. A kad se ukaže pogodan trenutak – oslobođenu i teritorijalno, po receptu njihova idola Ratka Mladića

Da Vesne Bratić nema, izmisliti bi je trebalo. Bolje od ijednoga građanski nastrojenoga kolumniste, bolje od ijednoga građanskog aktiviste, bolje od ijedne suverenističke i građanske partije – ona pokazuje koji su ciljevi ove vlasti.

Niko za ovih nekoliko mjeseci nije pokazao koliko bestidno lažu predstavnici aktuelne vlasti kad pričaju o vjerskoj i nacionalnoj ravnopravnosti, o državi slobodnih građana. Niko bolje od Vesne Četvororesornice nije pokazao koliko su licemjerni svi domaći i međunarodni faktori koji u ovakvoj vlasti vide išta proevropsko i antifašističko.

Niko bolje od nje nije pokazao koliko je iskrene privrženosti građanskoj Crnoj Gori među Demokratama i Urašima.

Za razliku od prethodnih ministara koji su znali zaposliti brata od tetke ili sestru od ujaka, rođaka, šuru ili kakvu drugu svojtu, Vesna Bratić ne pati od nepotizma. Ona je profesionalka!

Ona zna što su ciljevi ove vlasti. Dok oni koji joj daju podršku glasaju za rezolucije protiv genocida, Vesna Bratić vrši etničko čišćenje u resoru prosvjete, nauke i kulture. I na mjesta nekadašnjih direktora i državnih službenika, koji smjerno ćute, dovodi dokazane poklonike Srpskoga sveta. Nije ona tu da dovodi kakve drago Srbe, ona je tu samo za velikosrbe.

Njen su kadar poklonici ideologije za koju Demokrate vele da nemaju vjeru i naciju. Njen su kadar idolopoklonici Ratka Mladića i ostalih zločinaca potonjega rata. Za mjesto direktora u njezinu resoru potreban je litijaški staž i oduševljenje tekovinama Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Naravno, sve smo to znali još od njezina izbora. Još su bolje to od nas znali Uraši i Demokrate, koji su joj pružili bezrezervnu podršku. Istina, lakše bi im danas bilo da je na njezinu mjestu neko ko sofisticiranije prepušta Crnu Goru raljama Srpskoga sveta. Ali Vesna Bratić ne gubi vrijeme.

Bila bi užasna greška smijeniti Vesnu Bratić. Dok ona upravlja povjerenim joj resorom, ne moramo se mučiti da dokažemo da između ciljeva Ure, Demokrata i DF-a nema razlike. Razlika je samo u metodologiji. Dok je ona tu, jasno je da svi koji pružaju podršku ovoj vlasti Crnu Goru vide onako kako je Milošević gledao Kosovo 90-ih, kao teritoriju očišćenu od Crnogoraca i ostalih nesrba. Za početak – institucionalno oslobođenu. A kad se ukaže pogodan trenutak – oslobođenu i teritorijalno, po receptu njihova idola Ratka Mladića.

Dakle, nakon eventualne smjene Vesne Bratić ova bi vlast mogla postaviti samo osobu iste ideologije, koja bi se od Vesne Bratić mogla razlikovati po metodologiji anektiranja Crne Gore Srpskome svetu.

Adnan Čirgić

Antena M

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!