Podgorica: Policija brutalno pretukla momke, Stojanović naložio smjenu vođe Interventne jedinice (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić saopštio je da je naložio hitnu kontrolu Odjeljenja unutrašnje kontrole Uprave policije, radi utvrđivanja detaljnih činjenica i okolnosti u vezi postupanja policijskih službenika u konkretnom slučaju

Foto: Printscreen

Uprava policije će se, u vezi snimka koji je objavljen na portalu In4s, odnijeti odgovorno, ispitati okolnosti događaja i obavijestiti javnost o preduzetim mjerama i radnjama.

Direktor policije Slavko Stojanović osudio je, kako je rekao, neprimjerno ponašanje policajaca, navodeći da je hitno naložio smjenu vođe podgoričke Interventne jedinice, zbog objektivne odgovornosti.

Iz Uprave policije su reagovali povodom snimka koji je objavljen na portalu In4s.net, u sklopu teksta pod nazivom “Sramno: Batinaši u policijskim uniformama brutalno prebili djecu”.

Na snimku objavljenom na tom portalu vidi se kako uniformisani policajci prilaze grupi koja stoji ispred zatvorenog lokala i počinju da ih biju.

U saopštenju Uprave policije navodi se da službenici Centra bezbjednosti Podgorica, nakon što su se upoznali sa sadržinom snimka, preduzimaju sve mjere i radnje u cilju okolnosti koje se odnose na predmetni snimak.

“Policija će se prema sadržini ovog snimka odnijeti odgovorno i ispitati sve okolnosti događaja i shodno tome preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti koje se odnose i na utvrđivanje eventualne odgovornosti policijskih službenika”, kaže se u saopštenju.

Navodi se i da će Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti na provjeri sadržaja snimka događaja.

NUHODŽIĆ: UNUTRAŠNJA KONTROLA ĆE UTVRDITI ČINJENICE

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić saopštio je da je naložio hitnu kontrolu Odjeljenja unutrašnje kontrole Uprave policije, radi utvrđivanja detaljnih činjenica i okolnosti u vezi postupanja policijskih službenika u konkretnom slučaju.

“Svi policijski službenici, za koje se utvrdi da su prekoračili zakonska ovlašćenja, biće najoštrije sankcionisani zbog nepoštovanja ljudskih prava zagarantovanih Ustavom i zakonima Crne Gore, kao i narušavanja ugleda policije”, naveo je Nuhodžić.

On je dodao kako svi moraju znati da primjena policijskih ovlašćenja ne može biti iznad poštovanja ljudskih prava, prenosi rtcg.me.

STOJANOVIĆ: OSUĐUJEM NEPRIMJERENO PONAŠANJE POLICIJE

Direktor policije, Slavko Stojanović, je najoštrije osudio, kako je rekao, neprimjereno i neprofesionalno postupanje policijskih službenika prikazanih na ovom snimku.

“Uprava policije neće tolerisati grubo kršenje prava građana i svako ovako ponašanje će biti najstrožije sankcionisano. U tom smislu obavještavam vas da je sa ovim događajem upoznat i nadležni tužilac”, naveo je direktor policije.

Stojanović je dodao kako je odmah naložio preduzimanje hitnih mjera i radnji, i da je dao nalog načelniku Centra bezbjednosti Podgorica da detaljno ispita sve okolnosti predmetnog događaja i da shodno tome preduzme sve zakonom propisane mjere i radnje.

“Takođe, dao sam hitni nalog načelniku CB Podgorica da smijeni vođu Interventne jedinice CB Podgorica zbog objektivne odgovornosti jer su službenici sa snimka pripadnici ove jedinice”.

Uprava policije će, kazao je Stojanović, uvažiti preporuke Savjeta za građansku kontrolu rada policije, kao i nalaz Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije, koje će ispitati ovaj događaj.

“Ujedno koristim priliku da pozovem građane da policiji prijave svaki eventualni vid prekoračenja ovlašćenja od strane policijskih službenika jer policija, prije svega, služi građanima i zadatak joj je da preduzima aktivnosti u interesu građana. Saradnjom sa građanima jačamo međusobno povjerenje i doprinosimo identifkovanju pojedinačnih slučajeva neprofesionalnog ponašanja i njihovom iskorjenjivanju, što sveukupno doprinosi očuvanju ne samo imidža policijske organizacije, već i bezbjednosti u cjelini“, zaključuje direktor policije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!