Ko je uzeo pare iz rožajske državne apoteke: U kasi nedostaje 17.000 eura

Montefarm je Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnio krivičnu prijavu protiv nekoliko zaposlenih u toj kompaniji, nakon što je popisom utvrđeno da u kasi rožajske apoteke, navodno, nedostaje značajna suma novca. Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, krivična prijava je, između ostalih, podnijeta i protiv šefice državne apoteke u Rožajama, Merime Zejnelagić

Rožaje (Foto: Printscreen)

Državna apotekarska ustanova Montefarm podnijela je prošle sedmice Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv nekoliko zaposlenih u toj kompaniji, pišu “Vijesti”.

Prijava je podnesena nakon što je popisom utvrđeno da u kasi rožajske apoteke, navodno, nedostaje  značajna suma novca. Izvori “Vijesti” tvrde da je u rožajskoj apoteci utvrđen gubitak od najmanje 17 hiljada eura.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, krivična prijava je, između ostalih, podnijeta i protiv šefice državne apoteke u Rožajama, Merime Zejnelagić.

“Što se mene tiče, ja ne osjećam krivicu”, rekla je juče Zejnelagić “Vijestima”.

Portparol Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Rožajama, Armin Selmanović, kazao je juče “Vijestima” da im je podgoričko tužilaštvo dostavilo 15. februara krivičnu prijavu, koju je Montefarm podnio protiv više osoba zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.

“U konkretnom slučaju za sada ne mogu dati informacije o navodima krivične prijave, radnjama koje su preduzete ili se preduzimaju, jer bi mogle uticati na vođenje postupka”, rekao je Selmanović. 

Iz Montefarma juče nijesu odgovorili “Vijestima” protiv koga su i zašto podnijeli krivične prijave, koliki je manjak utvrđen popisom i da li apotekari koje sumnjiče i dalje rade u toj apoteci, ili je do zavšetka istrage traženo od njih da ne dolaze na posao.

Zejnelagić je juče rekla “Vijestima” da je od prošle sedmice na bolovanju.

“Dala sam izjavu nadležnima i nakon toga sam na bolovanju. Za više informacija obratite se  Montefarmu”, kazala je ona.

Iz Montefarma, kojim rukovodi Radoman Dragaš, nijesu htjeli da govore o navodnom manjku u kasi apoteke u Rožajama.  

“Do okončanja postupka nadležnih organa, Montefarm neće davati izjave”, kazali su iz te državne ustanove.  

“Vijesti” nezvanično saznaju da je apoteka u Rožajama bila zatvorena u petak, jer su svi zaposleni bili pozvani na sastanak u upravu Montefarma u Podgorici.

U Rožajama radi jedna državna apoteka – Montefarm, a ljekove na recept građani mogu da dobiju u još tri privatne koje imaju potpisan ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!