Sky otkrio šokantne detalje: Šmrkova grupa planirala da pjevačicu Senidu “prebije, rani ili pospe kiselinom po licu”

Kako se navodi njegova grupa je planirala fizički napad na pjevačicu Senidah tokom njenog boravka u Sarajevu ili drugim lokacijama koje bi bile pogodne za izvršenje. Planirano je da je „prebiju, rane ili pospu kiselinom po licu.“ Kako se dalje navodi u izvještaju oni su bili „svjesni da bi na taj način joj nanijeli teške tjelesne povrede ili joj zdravlje teško narušiti, odnosno ugroziti građanski mir što su i htjeli.“

Admir Arnautović Šmrk uhapšen je 20. septembra prošle godine u okviru akcije Bumerang, a koja se odnosila na organizovani kriminal, pranje novca i druga krivična djela.

On je razotkriven preko Sky aplikacije i još uvijek je pritvoru, a čeka se i podizanje optužnice.

Po nalogu Tužilaštva BiH akciju je provodio MUP KS, a oni su napravili izvještaj za policijske akcije u prethodnoj godini, gdje su iznijeli šokantne detalje.

Kako se navodi njegova grupa je planirala fizički napad na pjevačicu Senidah tokom njenog boravka u Sarajevu ili drugim lokacijama koje bi bile pogodne za izvršenje.

Planirano je da je „prebiju, rane ili pospu kiselinom po licu.“

Kako se dalje navodi u izvještaju oni su bili „svjesni da bi na taj način joj nanijeli teške tjelesne povrede ili joj zdravlje teško narušiti, odnosno ugroziti građanski mir što su i htjeli.“

Navode da bi na taj način počinili krivično djelo Nasilničko ponašanje i Nanošenje teških tjelesnih povreda.

Izvor: Avaz

Idi na VRH
error: Content is protected !!