Službenica na američkom aerodromu spasila dvije djevojčice kandži trgovaca ljudima (VIDEO)

Kad je vidjela da djevojčice imaju karte u prvoj klasi kupljenje onlajn preko kreditne kartice i to pod imenom koje se nije poklapalo sa njihovim imenima, posumnjala je da se nešto čudno dešava. Osim toga, bile su to karte u jednom pravcu

Denis Mirakl (Foto: Printscreen)

Zahvaljujući brzoj reakciji Denis Mirakl, žene agenta jedne američke avio-kompanije, dvije tinejdžerke spasene su iz kandži trgovaca ljudima.

Mirakl, agent “Ameriken erlajnza” na Međunarodnom aerodromu Sakramento u Kaliforniji, radila je za pultom za karte 31. avgusta prošle godine kada su joj prišle dvije tinejdžerke, starosti između 15 i 17 godina.

“Djevojčice su htjele da se ukrcaju na let za Njujork. Imale su vrlo malo prtljaga i nikakve identifikacione isprave, niti odraslu osobu u pratnji”, ispričala je Mirakl.

To joj je bilo čudno, ali kad je vidjela da djevojčice imaju karte u prvoj klasi kupljenje onlajn preko kreditne kartice i to pod imenom koje se nije poklapalo sa njihovim imenima, posumnjala je da se nešto čudno dešava. Osim toga, bile su to karte u jednom pravcu, piše “Kurir”.

“To su bile karte za prvu klasu. Vrlo su skupe. Rekla sam nadzorniku da ću pozvati šerifa. Nešto, naprosto, nije bilo kako treba”, rekla je Mirakl.

Do momenta kada su šerifovi pomoćnici stigli na aerodrom, djevojčice su već priznale da im je karte kupio čovjek koji se zove Drej, a upoznale su ga na Instagramu.

Drej im je rekao da će im dati po 2.000 dolara za učestvovanje u snimanju muzičkog spota ako dođu u Njujork preko vikenda.

Vlasti su pronašle tog Dreja na društvenim mrežama, ali on je pogasio sve profile čim su uspostavili kontakt s njim.

“Potražili smo ga na Instagramu. Samo nekoliko minuta otkako smo uspostavili kontakt, on je izbrisao sve profile”, rekao je zamjenik šerifa Tod Senderson.

Senderson je sjeo s djevojčicama i objasnio im šta znači to što imaju karte u jednom pravcu da bi shvatile šta je sve moglo da im se desi.

“Isprva nisu vjerovale da je to istina. Rekle su da ne bi dopustile da im se dogodi nešto što ne žele. Odgovorio sam im da ne bi imale izbor”, priča šerif.

Djevojčice su poslije incidenta vraćene roditeljima, koji su bili u šoku – ćerke su im rekle da će prespavati kod drugarice.

“Ameriken erlajnz” je pohvalio Mirakl zbog hrabrog postupka, dodajući da se pokazalo koliko je važna posebna obuka koju obezbjeđuju svojim radnicima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!