Korijeni se ne zaboravljaju, crnogorski jezik se uči: Upoznajte porodicu Petričević iz Argentine (VIDEO)

Lucija kaže da je odlučila da se uda samo za Crnogorca i to je Nikola Vukasović, Argentinac porijeklom iz Orahovca. Naučila je crnogorski na Cetinju, gdje je boravila godinu i po dana kao student na odsjeku za crnogorski jezik i književnost

Edin Krnić iz Tuzi, koji je odlučio da proputuje svijet, došao je u Argentinu, regiju Santa Fe, gdje se susreo sa porodicom Petričević, porijeklom iz Meteriza.

Lucija Danica, koja je četvrta generacija porodice u Argentini, naučila je crnogorski boraveći godinu i po kao student na Cetinju.

Po riječima Lucije Danice Petričević, njen pradjed Blažo i njegova braća Petar, Vuko i Andrija došli su u Argentinu iz Meteriza 1923. godine, piše CdM.

Stigli su preko italijanske luke Đenova, odakle su putovali mjesec i po dana do argentinske obale.

Njena prababa Maše Šofranac je Crnogorka iz Rvaša. Blažo i Maše ostavili su veliko potomstvo u Argentini, a Lucija Danica je četvrta generacija u toj zemlji.

Lucija kaže da je odlučila da se uda samo za Crnogorca i to je Nikola Vukasović, Argentinac porijeklom iz Orahovca. Naučila je crnogorski na Cetinju, gdje je boravila godinu i po dana kao student na odsjeku za crnogorski jezik i književnost.

Njen otac, Klaudio, je farmer. Ima 1.500 grla goveda i veliki je proizvođač soje i kukuruza.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!