Ostvarili san i pozdravili prve mušterije: Bračni par Hariz i Radomirka Alić otvorili slastičarnicu u Srebrenici (VIDEO)

S dovoljno hrabrosti, Hariz i njegova supruga Radomirka slastičarnom su odlučili da sebi pruže priliku za zaposlenje. Kažu, od samog početka bilo je teško susretati se sa negativnim komentarima, izbjegavanjem i nedostatkom podrške. Ipak, danas su i više nego sigurni da su donijeli ispravnu odluku

Hariz i Radomirka Alić (Foto: Printscreen)

Srebrenica je grad u kojem hljeb ne možete kupiti u pekari, meso u mesari, niti novine na trafici – takve prodavnice ovdje ne postoje. Slaba platežna moć uglavnom je najveći razlog zbog kojeg se ovakvi biznisi zatvore brže nego što steknu svoje stalne mušterije.

Imati mali biznis poput slastičarne u kojoj će komšijama prodavati domaće kolače bio je san mladog Srebreničanina Hariza Alića, sve dok prije tri dana nije pozdravio i svoje prve mušterije.

“Meni je želja da na neki način doprinesem ovoj čaršiji. Da ljudi u Srebrenici pristojno mogu doći i u jednom pristojnom objektu pojesti, popiti nešto sa porodicom, društvom. Da nemaju nikakvog problema”, priča Hariz Alić, vlasnik slastičarne.

S dovoljno hrabrosti, Hariz i njegova supruga Radomirka slastičarnom su odlučili da sebi pruže priliku za zaposlenje. Kažu, od samog početka bilo je teško susretati se sa negativnim komentarima, izbjegavanjem i nedostatkom podrške. Ipak, danas su i više nego sigurni da su donijeli ispravnu odluku, piše N1.

Kompletan tekst i video možete pročitati i pogledati OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!