Gusinjanin Murat Julević traži hitno otvaranje odjeljenja policije u tom gradu: Opljačkano 20-ak kuća

“Pogotovo su na meti provalnika domovi nas koji smo daleko od domovine i ljeti dođemo da tamo da provedemo odmor. Od prošlog ljeta do prije nekoliko dana u tom malom mjestu razbijeno je i opljačkano dvadesetak kuća, među kojima i moja, a da do danas nije riješen nijedan slučaj. Vjerovatno znate da smo mi u dijaspori dosta doprinijeli i pomogli našoj Crnoj Gori, i dalje pomažemo i promovišemo, koliko je to moguće, da naša domovina bude sigurna i moderna država u Evropi… A na Vama je da nam omogućite da bez straha i stresa živimo”, apelovao je Julević

Gusinje (Foto: Printscreen)

Gusinjanin Murat Julević, koji skoro 50 godina živi radi i radi Njemačkoj, a koji je član Saveza crnogorskih asocijacija Njemačke, predstavnik Fondacije „Gusinje“ za Zapadnu Evropu i koordinator „Akcije Sjever” iz Kelna za opštine Gusinje i Andrijevicu, pisao je direktoru Uprave policije Crne Gore Slavku Stojanoviću, tražeći od njega hitno otvaranje odjeljenja policije u Gusinju zbog, kako je naveo, katastrofalne bezbjednosne situacije.

“Gusinje nema policijsku stanicu već taj teren pokrivaju službenici policije iz Plava. Naše familije i sugrađani svakodnevno se susreću s različitim problemima, jer su njihove kuće na udaru pljačkaša. Pogotovo su na meti provalnika domovi nas koji smo daleko od domovine i ljeti dođemo da tamo da provedemo odmor. Od prošlog ljeta do prije nekoliko dana u tom malom mjestu razbijeno je i opljačkano dvadesetak kuća, među kojima i moja, a da do danas nije riješen nijedan slučaj. Vjerovatno znate da smo mi u dijaspori dosta doprinijeli i pomogli našoj Crnoj Gori, i dalje pomažemo i promovišemo, koliko je to moguće, da naša domovina bude sigurna i moderna država u Evropi… A na Vama je da nam omogućite da bez straha i stresa živimo”, apelovao je Julević, piše “Dan”.

Iz plavske policije tom listu je saopšteno da „problem provalnih krađa postoji, ali u mnogo manjem obimu nego što je rečeno”, te da se radi o oko sedam- osam obijenih objekata od novembra prošle godine. Kažu da gotovo i nije utvrđeno otuđenje imovine, vjerovatno zbog toga što provalnici ne nađu ono što traže (novac ili lakše stvari za nošenje). Ističu da se na svakom prijavljenom slučaju intenzivno radi.

Što se tiče otvaranja odjeljenja u Gusinju saopštili su da je to u proceduri i da je u toku rekonstrukcija objekta za tu namjenu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!