Nova akcija Fondacije Hemiias e.V: Doniraj iftare za Bijelo Polje

Besplatni obroci biće dijeljeni i ugroženim pripadnicima drugih vjeroispovijesti. Predviđeni su za starije i bolesne osobe koje ne mogu sebi da spreme hranu, za siromašne porodice, invalidne osobe, porodice sa invalidnom ili djecom sa poteškoćama u razvoju i druge osobe za koje procijenimo da im je naša podrška potrebna i u ovom momentu

Humanitarni fond Hemiias e.V., čiji je osnivač nadaleko poznati humanista i dobrotvor Hajriz Hačko Brčvak, pokrenuo je novu akciju – doniraj iftare za Bijelo Polje.

Fondacija planira da obezbijedi 7.000 iftara i obroka.

Besplatni obroci biće dijeljeni i ugroženim pripadnicima drugih vjeroispovijesti.

“Jedna velika prilika koja se nalazi pred nama tokom mjeseca ramazana jeste priređivanje iftara postaču. Mnogi nijesu svjesni činjenice koliku nagradu ima onaj koji nahrani postača i priredi mu iftar. Za postače u Bijelom Polju, Fondacija Hemiias, u saradnji sa humanitarnim fondom Hilal, već vrši dostavu iftara na kućnu adresu. Od 24. do 28. aprila priredili smo 1.160 iftara u za porodice koje žive u zgradama na Ribarevinama, u selima Korita, Sutivan, Bioča, Kukulje, Srđevac, Rasovo, Bistrica i prigradskom naselju Nedakusi. Najviše iftara podijeljeno je danas, 430 (Rasovo 250 i Bistrica 180)”, saopšteno je iz Brčvakove fondacije.

“Obroci su predviđeni za starije i bolesne osobe koje ne mogu sebi da spreme hranu, za siromašne porodice, invalidne osobe, porodice sa invalidnom ili djecom sa poteškoćama u razvoju i druge osobe za koje procijenimo da im je naša podrška potrebna i u ovom momentu. Naš plan je da u mjesecu ramazanu podijelimo 7.000 iftara i obroka, a valja istaći da se ovom akcijom podstiče i lokalna ekonomija. Budite i vi dio tima Hemiiasa i Hilala, podržite akciju! Svoje donacije možete uplatiti preko naše Facebook stranice i žiro-racuna Hemiiasa IBAN: DE40 4035 1060 0074 2327 52, sa naznakom za iftare i obroke. Takođe, novac mozete uplatiti na žiro-račun Hilala 510-69448-52, s naznakom za iftare i obroke”, saopšteno je iz Fondacije Hemiias e.V.

Više informacija može se dobiti na broj telefona 068 673 504.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!