Gusinje: Vojska će pomoći u gradnji puteva i mostova

Ministar Bošković je u razgovoru sa predsjednicom Opštine Anelom Čekić sagledao koje su to aktivnosti koje Vojska Crne Gore, odnosno njena inženjerijska četa može pokrenuti, kako bi se doprinijelo opštini u njenom infrastruktrunom razvoju

Foto: Opština Gusinje

Vojska Crne Gore će komunalno i infrastrukturno pomoći opštinu Gusinje, kako bi život stanovništva učinili lakšim i kako bi se lakše došlo do svakog zaseoka, planine ili turističkog mjesta.

To je saopšteno nakon radne posjete ministra odbrane Predraga Boškovića, načelnika Generalštaba Dragutina Dakića i državnog sekretara Slobodana Filipovića.

Ministar Bošković je u razgovoru sa predsjednicom Opštine Anelom Čekić sagledao koje su to aktivnosti koje Vojska Crne Gore, odnosno njena inženjerijska četa može pokrenuti, kako bi se doprinijelo opštini u njenom infrastruktrunom razvoju.

Foto: Opština Gusinje

Čekić je kazala da će podrška Vojske Crne Gore biti neophodna u postavljanju privremenog pontonskog mosta na rijeci Vruja koji će privremeno povezati Gusinje sa selima Koljenoviće, Kruševo, Višnjevo. Kako je navedeno, ubrzo očekuje uvođenje izvođača radova u posao kojim je predviđena rekonstrukcija mosta, pa će se postojeći most srušiti. Riječ je o dijelu putnog pravca i buduće saobraćajnice od Gusinja do Plava preko Kruševa i Višnjeva.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Sead Radončić napomenuo je kako bi toj službi dobrodošlo terensko vozilo koje Vojska ima u svom posjedu, na šta je ministar rekao da će vrlo rado izaći u susret.

Foto: Opština Gusinje

Bošković je ponovio da je MO i VCG bila čast da u prethodnih pedesetak dana bude na usluzi građanima u borbi sa koronavirusom. Istakao je da je odgovor institucija bio kvalitetan, čemu svjedoče podaci o broju novozaraženih u danima za nama.

“Moram da istaknem da je cjelokupno društvo bilo odgovorno i disciplinovano, od građana preko državnih institucija. Ovo je prilika da se zahvalim svima na prvoj liniji odbrane, zdravstvenom sistemu, odbrani, prosveti, policiji, svima koji danonoćno rade kako bi kriza bila prevaziđena na najbolji mogući način”, zaključio je Bošković.

Foto: Opština Gusinje

U Opštini Gusinje boravio je i tim Vojske Crne Gore za dekontaminaciju (Služba HBRNO) koji je obavio dekontaminaciju svih javnih objekata i površina.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!