Ko je Tuzlanin Nermin Šišić, osumnjičen za smrt bebe?

Šišić je višestruki je povratnik u vršenju krivičnih djela, saznaje Portal Analitika. Šišića je prošle godine, kako su izvijestili mediji iz BiH, uhapsila bosanska policija zbog sumnje da je pucao u jednog mladića

Foto: Printscreen/TV Vijesti 

Nermin Šišić iz Tuzle, koga podgorička policija sumnjiči za smrt petnaestomjesečne bebe, višestruki je povratnik u vršenju krivičnih djela, saznaje Portal Analitika.

Šišića je prošle godine, kako su izvijestili mediji iz BiH, uhapsila bosanska policija zbog sumnje da je pucao u jednog mladića.

Sumnja se da je tog dana, oko ponoći, na lokaciji Vidikovac na tuzlanskom brdu Ilinčica,  prvo verbalno napao mladića koji je tu došao automobilom.

“Nakon toga je prišao njegovom automobilu i drškom pištolja razbio staklo na lijevim vozačevim vratima, te otišao do svog vozila, vratio se i ispalio jedan hitac iz pištolja u pravcu donjeg dijela tijela mladića, kojeg nije pogodio. Potom je mladića udario drškom pištolja u glavu”, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Foto: Printscreen/TV Vijesti 

Šišić je, takođe, 2009. godine osumnjičen za tešku krađu.

Kancelarija tuzlanskog advokata M.M opljačkana te godine, a za to krivično djelo se teretio Šišić koji je iz advokatske kancelarije ukrao centralnu jedinicu računara, kao i ključeve od advokatovog automobila “citroen C3” (993-M-214), kojeg je našao na parkingu i stavio ga u pogon, piše Portal Analitika. 

Podsjetimo, podgorička policija je danas uhapsila Šišića (27) iz Tuzle sa boravkom u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo na štetu maloljetnog sina svoje nevjenčane supruge Jelene Jovović, starog 15 mjeseci.

Saslušanje Šišića počelo je danas oko 13  sati u Višem državnom tužilaštvu. Majka djeteta, koja je takođe uhapšena, tereti se kršenje porodičnih obaveza. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!