RSE: Ramušu Haradinaju ne daju vizu za SAD

Ramuš Haradinaj je 11. januara trebalo da prisustvuje događaju u organizaciji komandanta nacionalne garde u Ajovi Timothyja E. Orra. “Premijera Haradinaja je pozvao general Orr na ovaj događaj, ali mi žalimo što nije mogao da dobije vizu i bude sa nama”, rekao je pukovnik Greg Hapgood, portparol Garde Ajove

Ramuš Haradinaj (Foto: Printscreen)

Jedan zvaničnik iz Nacionalne garde u Ajovi izjavio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je posjeta kosovskog premijera Ramuša Haradinaja Sjedinjenim Državama otkazana.

On je naveo da je Haradinaj otkazao posjetu toj američkoj državi jer mu nije izdata viza za SAD.

Haljilj Matoši, iz kabineta premijera Kosova, rekao je za RSE da još nije potvrđeno da je Haradinaju uskraćena američka viza.

Ramuš Haradinaj je 11. januara trebalo da prisustvuje događaju u organizaciji komandanta nacionalne garde u Ajovi Timothyja E. Orra.

“Premijera Haradinaja je pozvao general Orr na ovaj događaj, ali mi žalimo što nije mogao da dobije vizu i bude sa nama”, rekao je pukovnik Greg Hapgood, portparol Garde Ajove.

“Obrazloženje je bilo da posjeta ne može da se realizuje i nijesmo mogli dobiti više informacija”, rekao je Hapgood.

Prema njegovim riječima, umjesto Haradinija, ovom događaju će prisustvovati zamjenik premijera Kosova, Bedžet Pacoli.

Premijer Kosova prethodno je rekao da čeka na američku vizu.

“Čekam vizu dok je dobijem. Vjerujem Kosovu, vjerujem Americi! Još sam u proceduri za vizu”, napisao je Ramuš Haradinaj u nedjelju na Facebooku.

Sve ovo stiže nakon što je međunarodna zajednica, predvođena Sjedinjenim Državama, iskazala oštro protivljenje namjerama vlasti u Prištini da ukinu tek uspostavljeni sud za ratne zločine na Kosovu. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!