Okončana potraga za nestalim mladićem: Nakon 28 dana pronađeno beživotno tijelo Aldina Mulića

Armin Mulić je potvrdio da je riječ o njegovom bratu Aldinu. Sudski vještak medicinske struke, dr Hamza Žujo, kazao je za “Avaz” da će obdukcija tijela biti obavljna sjutra

Aldin Mulić (Foto: Facebook)

Na ušću rijeke Miljacke u Bosnu, u Bojniku, danas je, nakon 28 dana, pronađeno beživotno tijelo Aldina Mulića, javlja “Avaz”.

Ekipa “Avaza” se nalazi na licu mjesta, gdje se, osim Aldinovog brata Armina, nalaze brojni rođaci, prijatelji i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite.

Konačnu potvrdu identifikacije, kako je kazali iz FUCZ-a, daće MUP KS i nadležne institucije.

Armin Mulić je ranije potvrdio da je riječ o njegovom bratu Aldinu.

On nije bio u stanju da daje izjave za medije.

Sudski vještak medicinske struke, dr Hamza Žujo, kazao je za “Avaz” da će obdukcija tijela biti obavljena sjutra.

Irhan Fočo (Foto: Facebook)

Na ovaj način okončana je opsežna potraga za tijelima dvojice mladića koji su nestali u Sarajevu, a za kojima je prethodnih dana tragalo više od 1.000 ljudi. Potraga se, podsjeća Radiosrajevo.ba, odvijala na području od sarajevskog naselja Dolac-Malta, gdje su mladići nestali, pa sve do granica BiH sa Hrvatskom, a pretražene su rijeke Miljacka, Bosna, Lašva i Sava.

Nakon nestanka dvojice mladića, prvo tijelo pronađeno je na području naselja Čekrekčije u opštini Visoko, a vrlo brzo je potvrđeno da je riječ o nestalom Irhanu Foči. Nakon toga, na području BiH organizoavana je najveća potraga za nestalim u istoriji.

Incident nakon kojeg su mladići nestali u nabujaloj Miljacki dogodio se u noći između 12. i 13. decembra, oko 2:30 sati. Pet sati nakon toga, dolaskom dana, počela je velika potraga, koja je trajala 13 dana i u kojoj su učestvovale brojne spasilačke ekipe i dobrovoljci iz cijele BiH.

Nezvanična svjedočenja potvrdila su da je jednom od mladića pozlilo, zbog čega je upao u korito Miljacke, nakon čega je drugi mladić skočio za njim kako bi pritekao prijatelju u pomoć. Poslije tog događaja, obojici im se izgubio svaki trag. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!