Skupština ZK “Bihor”: Remzija Hajdarpašić novi predsjednik Upravnog odbora

Novi UO činiće Esko Halilović, Suka Kijamet, Hamid Rastoder, Meho Ćeman, Alija Skenderović, Alija Rastoder, Sead Agović, Hamdija Rastoder, Amer Gorčević, Remzija Hajdarpašić, Edin Medo Latić, Sabit Šabotić, Safija Rastoder i Nuradin Nino Muhović

Novi predsjednik Upravnog odbora (UO) Zavičajnog kluba (ZK) “Bihor” je Remzija Hajdarpašić, a potpredsjednik Edin Medo Latić.

To je odlučeno na Izbornoj skupštini koja je održana u gradu Rumelanžu, u Luksemburgu.

Novi UO činiće Esko Halilović, Suka Kijamet, Hamid Rastoder, Meho Ćeman, Alija Skenderović, Alija Rastoder, Sead Agović, Hamdija Rastoder, Amer Gorčević, Remzija Hajdarpašić, Edin Medo Latić, Sabit Šabotić, Safija Rastoder i Nuradin Nino Muhović.

Za novog sekretara Udruženja izabran je Hamdija Rastoder, predsjednika Savjeta Hamid Rastoder, a predsjednika Nuradin Nino Muhović.

Skup je otvorila predsjednica Skupštine, Safija Rastoder, a predsjednik Upravnog odbora Esko Halilović je govorio o uspjesima Udruženja tokom posljednje dvije godine, koliko je bio na čelu UO.

Halilović je rekao da je ZK “Bihor” iz Luksemburga primjer kolektivne organizovanosti, kvalitetnog rada i sloge među članstvom, “koje od prvog dana zna šta hoće”.

“Prošle godine smo održali trideset sastanaka UO. Tokom dvije godine, koliko sam bio na čelu UO ZK ‘Bihor’, trudio sam se da naše udruženje što je više moguće izraste i ostane prepoznatljiva organizacija doseljenika u Luksemburgu. Tako je i bilo – u relativno kratkom vremenskom intervalu dobili smo dva prestižna državna priznanja: nagradu ‘Iskra’ za filantropiju i dobročinstvo i Nagradu za doprinos u oblasti razvoja kulture, kao i prestižno priznanje Opštine Petnjica, ‘4. avgust’”, rekao je Halilović.

On je kazao da će Udruženje nastaviti da, shodno mogućnostima, pomaže Petnjicu.

“I ne samo Petnjicu. Naša srca su otvorena svim dobronamjernim ljudima u Crnoj Gori, pa i šire, kojima je potrebna pomoć i koje možemo učiniti srećnijim”, rekao je on.

Halilović je istakao da je ZK “Bihor” najrespektabilnije udruženje doseljenika iz Crne Gore u cijelom svijetu.

“O nama se zna i o nama se priča. Od nas se uči i mnogi pokušavaju da kopiraju naše programe i način organizovanja, što nas jako raduje. Spremni smo da sarađujemo i pomognemo sa svim dobronamjernim ljudima”, rekao je on.

Halilović je dodao da se ugled ZK ‘Bihor’ ne smije narušavati.

“Svaki član Udruženja je dužan da se odgovorno i s poštovanjem odnosi prema svemu što smo uradili i što nam služi za ponos”, kazao je on.

ZK “Bihor” je, rekao je, skoro pa jedino udruženje u svijetu koje je od svog novca kupilo prostorije.

“Ko god bude na čelu Udruženja u narednom periodu, dužan je da vodi računa da klima u klubu uvijek bude na zadovoljstvo svih članova i onih koji posjećuju naše prostorije. Ovo je naša zajednička kuća i vodimo računa da u njoj svaka stvar bude na svom mjestu, i onda ćemo i u narednom periodu imate festivale, druženja i razne manifestacije koje pobuđuju i potpomažu naše intelektualno sazrijevanje. Zato se, na kraju, i družimo: da jedni od drugih učimo i jedni druge pomažemo”, kazao je Halilović.

Blagajnik Udruženja Sabit Šabotić podnio je finansijski izvještaj, kao i Harun Halilović, predsjednik finansijske komisije, koji je rekao da je, i pored velikih izdataka tokom prethodne godine, finansijski bilans pozitivan.

Na Skupštini je istaknut doprinos revije “Bihor” za uspjeh Udruženja.

Devetoj Skupštini ZK “Bihor” prisustvovali su članovi kluba, njihove porodice i prijatelji.

Novoizabrani predsjednik Udruženja poručio je na kraju da su pred klubom veliki zadaci i očekivanja, ali da je uvjeren da će novi Upravni odbor uspješno odgovoriti izazovima.

Faiz Softić

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!