Darmanović: Šišmakov učestvovao u radu Savjeta bezbjednosti Rusije, bezbjednosne službe te zemlje prećutno pomogle pokušaj državnog udara

U radu takvog tijela ne učestvuju neidentifikovani ruski nacionalisti već se poziv za učešće dobija sa visokih državnih adresa, Šišmakov je službovao kao zamjenik vojnog atašea u Poljskoj  odakle je kao persona non grata protjeran u Rusiju. Ovako nešto upućuje na zaključak da je malo vjerovatno da određene strukture nisu bile upoznate, odnosno prećutno pomogle u pokušaju izršenja krivičnog djela o kojem je riječ

Činjenica da je okrivljeni u slučaju državni udar Eduard Šišmakov 2014. godine učestvovao u radu Savjeta bezbjednosti Rusije upućuje na zaključak da su bezbjednosne službe te zemlje prećutno pomogle pokušaj državnog udara, kazao je danas ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

“U radu takvog tijela ne učestvuju neidentifikovani ruski nacionalisti već se poziv za učešće dobija sa visokih državnih adresa, Šišmakov je službovao kao zamjenik vojnog atašea u Poljskoj  odakle je kao persona non grata protjeran u Rusiju. Ovako nešto upućuje na zaključak da je malo vjerovatno da određene strukture nisu bile upoznate, odnosno prećutno pomogle u pokušaju izršenja krivičnog djela o kojem je riječ”, rekao je Darmanović odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta (DF) Predraga Bulatovića na osnovu čega je govorio da je zvanična Rusija bila uključena u pokušaj državnog  preko pripadnika bezbjednosnih službi.

Kako prenose “Vijesti”, Darmanović je rekao da je takođe indikativno to što zvanična Moskva koja je negirala umiješanost nije pokazala spremnost da pomogne u postupku, već ga je, kako navodi na različite načine opstruisala.

“Kada naši saveznici u NATO govore o ovom slučaju, iz svojih saznanja, nedvosmisleno apostrofiraju  umiješanost Rusije odnosno pripadnika bezbjednosnih službi”, rekao je Darmanović.

Darmanović je odgovarajući na pitanje poslanika DF Jovana Vučurovića koliko su puta upozorili ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država, Margaret Ueharu da se ne miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, što je prema tvrdnjama Vučurovića učinila čestitajući pobjedu DPS-u na izborima, kazao da nije neuobičajeno da se pozdrave izbori u zemlji, kao ni da se komentarišu procesi u trećim zemljama.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!