Čudom preživio: Migrant se od Beograda pet sati vozio u podvozju autobusa da bi se dokopao EU

“Prošli smo Kutinu, a negdje prije Ivanića smo čuli jako lupanje ispod autobusa. Najprije slab, a kasnije sve jači i jači zvuk. Pozvali smo jednog od vozača i kada je i on čuo taj neobičan zvuk zaustavili smo autobus. Čim je autobus stao mali je, sav prljav, izašao između dijela za točkove. Teturao je, bio je u vidljivom šoku. Bio je prljav, kao da mu je neko ugljem lice namazao. Pričao je slabo engleski. Policija je došla nakon 20 minuta”, ispričao je za “Slobodnu Dalmaciju” Anđelko Nežić, putnik koji je bio u autobusu

Foto: Cazmatrans.hr

Dječak nepoznatog porijekla, star oko 12-13 godina, pet sati se vozio u podvozju autobusa kompanije Čazmatrans od Beograda prema Zagrebu.

Najvjerovatnije je riječ o migrantu koji je pokušao da na taj način dođe do Evropske unije.

Dječak se tokom utorka provukao u podvozje autobusa hrvatskog prevoznika Čazmatransa u Beogradu. Autobus se kretao na redovnoj liniji za Zagreb, a dječak se, prema izjavama svjedoka, provukao ispod autobusa i smjestio se u podvozje, javlja “Slobodna Dalmacija”, prenosi Avaz.ba.

“Bus je iz Beograda krenuo u 11:30 sati. Prošli smo Kutinu, a negdje prije Ivanića smo čuli jako lupanje ispod autobusa. Najprije slab, a kasnije sve jači i jači zvuk. Pozvali smo jednog od vozača i kada je i on čuo taj neobičan zvuk zaustavili smo autobus. Čim je autobus stao mali je, sav prljav, izašao između dijela za točkove. Teturao je, bio je u vidljivom šoku. Bio je prljav, kao da mu je neko ugljem lice namazao. Pričao je slabo engleski. Policija je došla nakon 20 minuta”, ispričao je za “Slobodnu Dalmaciju” Anđelko Nežić, putnik koji je bio u autobusu.

“Dječak je u Beogradu ušao ispod autobusa, obuhvatio rukama i nogama osovinu koja spaja zadnje točkove i tako se držao nevjerovatnih pet sati. Prvo je jedna gospođa čula lupanje, pa je pitala vozača je li nam autobus u kvaru. Ali, to je bio novi autobus. Potom se čulo i zapomaganje, pa je vozač zaustavio vozilo. To nije prvi slučaj. Slično nam se nedavno dogodilo na linijij Podgorica – Dubrovnik”, kaže Dražen Pavlović iz uprave Čazmatransa. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!