Dejan Zlatičanin uoči sjutrašnjeg meča: Cijela karijera mi zavisi od ove borbe!

“Očekujem, naravno, da izađem kao pobjednik iz ove borbe. Jasno je da sam bolji bokser od Erere, iako nijednog trenutka ne želim da ga potcijenim. U situaciji sam da moja cijela karijera zavisi od ove borbe, a on nema šta da izgubi”, kazao je Zlatičanin

Poslije 11 mjeseci pauze, došlo je vrijeme za povratak u ring – Dejan Zlatičanin će u noći između četvrtka i petka, oko jedan sat iza ponoći, u Njujorku ponovo izaći na veliku scenu.

Njegov rival u tzv. povratničkoj borbi, koja će biti održana u Njujorku, je Kolumbijac Evinson Ererea.

Zlatičanin je, podsjećaju “Vijesti”, osvojio, pa izgubio, titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC, borio se sa Majkijem Garsijom, Rikijem Barnsom, Ivanom Redkačom i Petrom Petrovim, ali mu je naredni meč, kako sam kaže, najvažniji u karijeri!

“Očekujem, naravno, da izađem kao pobjednik iz ove borbe. Jasno je da sam bolji bokser od Erere, iako nijednog trenutka ne želim da ga potcijenim. U situaciji sam da moja cijela karijera zavisi od ove borbe, a on nema šta da izgubi”, kazao je Zlatičanin za “Vijesti”.

Crnogorski Dinamit želi da se vrati na šampionski put, a to može da uradi samo pobjedama. Zbog toga je meč sa Ererom izuzetno važan, a s druge strane i opasan, jer – Zlatičaninu je duel sa Ererom “samo” prvi korak na putu velikog povratka.

Erera (33) je borac, koji je “predodređen” da bude “usputna stanica”, ali koji ima i 12 godina iskustva.

“Snimio sam Ereru, ima duže ruke, viši je od mene… Djeluje da je dosta fizički jak, mada nije previše pokretljiv. Ne ide u presing, nego čeka da bi pokušao da plasira udarac. Nema zavidan skor, ali njega je, recimo, slavni Zeb Džuda odabrao kao rivala u povratničkoj borbi. Do meča nije došlo, jer su se njih dvojica potukli na vaganju, ali ako je bio dobar protivnik Džudi, jasno je da nikako ne smijem da ga potcijenim”, kazao je Zlatičanin.

Za duel sa Ererom (23 pobjede, 13 poraza, jedan neriješen meč), Zlatičanin se spremao u Los Anđelesu, po nadzorom novog trenera – Badija Mekgirta, koji je, svojevremeno, trenirao Majka Tajsona.

“Zadovoljan sam formom. Meč je u osam rundi i mislim da smo dobro radili i da sam se dobro spremio. Sa Mekgirtom sam promijenio način treninga, a kako sam prihvatio promjene i u kakvom sam stanju – vidjeće se u ringu”, kazao je Zlatičanin.

Želja i energija su prisutni u najvećoj mogućoj mjeri.

“Osjećam da je vrijeme da se vratim svom ‘poslu’, koji najbolje znam da radim. Željan sam borbi i pobjeda, jer to je ono sto me čini srećnim. Vjerujem da će mi ova borba dobro doći da se vratim na mjesto na kome sam i bio”, zaključio je Zlatičanin. 

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!